Yaylacıların şenlik havasında göç yolculuğu başladı

Sakarya’nın Hendek ilçesinde havaların ısınmasıyla besiciler, hayvanlarının otlak ihtiyacını karşılamak üzere yaylalara doğru yola çıktı. Yaylacıların "şenlik havası"nda göç yolculuğu başladı.

Sabahın ilk ışıklarıyla hayvanlarını hazırladılar. Yöresel kıyafetlerini giydiler. Atalarının izinde yola düştüler. Yaylacıların "şenlik havası"nda göç yolculuğu başladı.

Sakarya'nın Hendek ilçesinde havaların ısınmasıyla besiciler, hayvanlarının otlak ihtiyacını karşılamak üzere rengârenk görüntüler eşliğinde yaylalara doğru yola çıktı.

Dikmen Mahallesi'ndeki kadınlar günler öncesinden yöresel kıyafetlerini hazırladı. Erkekler de koyun ve keçileri yıkayıp boyadı, inekleri örme şeritlerle süsledi. 115 yıldır devam ettirilen göç için hazırlıklar tamamlandı.

Gelin gibi süsledikleri hayvanlarıyla toplu olarak zorlu yolları aştılar. Yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta ve 1725 metre yükseklikteki Dikmen Yaylası'na yaya olarak yol almaya başladılar.

Yaylacıların eşyalarını ve yavru hayvanlarını traktörlerle taşıdığı yolculukta, hayvanların zil ve çan seslerinin melodisi yaylanın sessizliğini bozdu.

Hayvanlarıyla yaylaya ulaştıklarında bir süre hep birlikte eğlenen besiciler, ekim ayına kadar burada kalacak.

# sakarya # yayla # hendek