Bedelli askerlik düzenlemesi için görüşmeleri başladı

Meclis Milli Savunma Komisyonu toplandı. Komisyonda bedelli askerlik düzenlemesinin görüşmelerine başladı. 550 bin kişiyi kapsayan düzenlemede birçok ayrıntı yer aldı.

Meclis Milli Savunma Komisyonu, Ak Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın başkanlığında toplandı.

Komisyonda bedelli askerlik düzenlemesinin görüşmelerine başladı. Teklifle yoklama kaçağı ve bakayalar, bedelli askerlikten yararlanacak. Uygulama, 550 bin kişiyi kapsayacak.

Teklifle Genelkurmay Başkanı’nın yaş haddi, birer yıllık süreyle uzatılarak 72 yaşına çıkarılacak.

Bedelli askerlik için dövizi ödemeyenler ile bir yılda184 gün ve daha fazla süreyle yurt içinde bulundukları için dövizle askerlik kapsamından çıkarılanlara yönelik düzenleme de gelecek. Bu kişilerin askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılmalarına imkân tanınacak.

Komisyon Başkanı Aydın, dövizle askerlik kapsamından çıkarılan 2 bin 53 vatandaşın beklentilerinin karşılanacağını söyledi. Aydın, yurt dışındaki ekonomik ve sosyal kazanımlarının korunması ve ülke ile olan bağlarının muhafazası açısından yararlı olacağının değerlendirildiğinin altını çizdi.

Aydın, teklifle getirilen önemli düzenlemelerden birinin de astsubayların özlük haklarının iyileştirilmesini kapsadığını söyledi. Yurt dışı operasyon görevleri nedeniyle astsubaylığa geçiş sınavlarına katılamayan uzman erbaşlara ek sınav hakkı verilecek.

# ak parti # operasyon # milli # meclis # milletvekili # bedelli askerlik # bin # genel kurmay # askerlik