Marmaris yangınını çıkaran şahıs mahkeme tarafından tutuklandı

Muğla'nın Marmaris ilçesindeki orman yangınıyla ilgili gözaltına alınan S.A adliyeye sevk edildi. S.A çok sayıda kamera kaydının, fotokapanların, plaka tanıma sistemlerinin incelemesinin ardından yakayı ele verdi. İlk ifadesinde de arazi anlaşmazlığı sonucu yangın çıkardığını itiraf etti. Şahıs çıkartıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Saat saat izi sürüldü. Kapsamlı çalışmalar sonucu yakalandı. Marmaris'teki yangını çıkardığını itiraf eden S.A Jandarma sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.

Muğla Marmaris'te 21 Haziran'daki yangından sonra güvenlik güçleri olayın sabotaj olup olmadığıyla ilgili çalışma başlattı.

Yangın bölgesinde bulunan işletmeler ile 2 otel ve 2 kamp alanına ait güvenlik kameraları, fotokapanlar ve plaka tanıma sistemi kayıtları incelendi.Toplam 3 bin 832 şahıs ve araç da sorgulandı.

Yangının Hisarönü Mahallesi Saklıkoy mevkisinde çıkmış olabileceği ihtimali üzerine, bölgede çalışma yapıldı.

Yangının çıkış noktası olarak değerlendirilen noktada yakılmış 3 araç lastiği bulundu, alanda 48 plakalı terkedilmiş bir motosiklet de ele geçirildi.

Motosiklet sahibinin S.A. olduğu tespit edildi. Şahsın tehdit, basit yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçlarından kaydının bulunduğu belirlendi.

S.A'nın sosyal medya hesabından yangın öncesinde, yangın çıkış noktası olarak değerlendirilen noktadan konum paylaşarak arazi anlaşmazlığı nedeniyle ailesine tehdit cümleleri yazdığı belirlendi.

Titiz çalışma sonucu, S.A, Bördübet Saklıkoy mevkisinde ormanlık alanda bulundu. Alkollü olduğu belirlendi. Saklandığı yerde 2 benzin bidonu ele geçirildi.

S.A'nın ilk sorgusunda, ailevi sorunlar yaşadığını, babasının bölgede bulunan arazisini sattığını, babası tarafından dışlandığını ve bu nedenle yangın bölgesinde 3 ayrı noktaya sigara izmariti atarak yangın çıkardığını itiraf etti. Ateşin içine girerek intihar etmek istediğini de ifadesinde söylediği öğrenildi.

# Muğla # sosyal medya # yangın # güvenlik # Marmaris # ilk # Haziran # bin # sabotaj