Hüda Kaya'nın oğluna PKK gözaltısı: Teröristlerle fotoğrafları çıktı

HDP Milletvekili Hüda Kaya’nın oğlu Muhammet Cihad Saatçioğlu, PKK operasyonu kapsamında gözaltına alındı. Mahkeme kararıyla soyadını “Cemre” olarak değiştiren Saatçioğlu’nun, kırmızı kategoride aranan PKK mensuplarıyla çekilmiş fotoğrafları ortaya çıktı.

Aranan teröristlerle fotoğrafları çıktı, gözaltına alındı.

Terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP'den bir fotoğraf skandalı daha geldi. HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya’nın oğlu Muhammet Cihad Saatçioğlu, PKK operasyonu kapsamında gözaltına alındı.

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'ne 20 Haziran’da gönderilen e-postada, Saatçioğlu’nun Kandil’e PKK’lı teröristlerin yanına gidip geldiği ihbarı yapıldı.

İhbarda ayrıca Kandil’de teröristlerle çektirdiği fotoğrafların da emniyet güçleriyle paylaşmak istendiği belirtildi. İhbar üzerine Emniyet çalışma başlattı. Emniyet, Muhammet Cihad Saatçioğlu’nun 10 Ağustos 2021’de soyadını mahkeme kararı ile “Cemre” olarak değiştirdiğini, Çanakkale’nin Bayramiç ilçesinde ikamet kaydının olduğunu tespit etti.

Söz konusu fotoğraflar incelendiğinde de şahsın, kırmızı kategoride aranan PKK/ KCK terör örgütü mensuplarıyla kırsal alanda çekilmiş fotoğraflarının olduğu ortaya çıktı.

Bazı fotoğrafların da 2015-2016 yıllarında hendek operasyonları sırasında terör örgütü mensuplarınca kurulduğu değerlendirilen barikatlar önünde olduğu da anlaşıldı. Muhammed Cihad Cemre’nin yurt dışı kayıtları kontrol edildiğinde de Doğu ve Güneydoğu illerindeki sınır kapılarından çok sayıda giriş çıkış kaydının bulunduğu tespit edildi.

Soruşturma kapsamında güvenlik güçleri harekete geçti. Çanakkale Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, düzenlediği operasyonla Muhammed Cihad Cemre’yi gözaltına aldı.

# istanbul # pkk # hdp # terör # güvenlik # kck # Haziran # İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü # HDP milletvekili Hüda Kaya