Adana'da huzur ve güven uygulaması

Adana’da 2 bin 650 polisin katılımıyla huzur ve güven uygulaması yapıldı. Çeşitli suçlardan aranan 55 kişi gözaltına alındı. Bursa’da da 450 polisin katılımıyla yapılan uygulamada, 5 aranan şahıs yakalandı.

Polis ekipleri Adana ve Bursa’da huzur ve güven uygulaması yaptı.

Adana’da kent genelinde yapılan uygulamaya 2 bin 650 polis katıldı. 12 bin 500’den fazla kişinin Genel Bilgi Toplama kontrolü yapıldı. Çeşitli suçlardan aranan 55 kişi gözaltına alındı.

Denetimlerde, çok sayıda ruhsatsız tabanca, av tüfeği, kurusıkı tabanca, şarjörler, fişek, kesici aletin yanı sıra 4 gram esrar, 48 uyuşturucu hap, 2 gram metamfetamin ele geçirildi.

Ayrıca 3 bin 585 araç kontrol edildi. Aranan bir otomobile, 2 çalıntı olduğu tespit edilen motosiklete el konuldu. 67 sürücüye ceza uygulandı.

Toplam 261 iş yerinin denetlendiği uygulamada, 6’sına işlem yapıldı. 10 kişiye ceza uygulandı. Denetimlerde, dilencilik yapan 14 kişiye de idari para cezası kesildi.

Bursa'da da 450 polisin katılımıyla “Dinamit-2” uygulaması yapıldı. 3 bin 800’den fazla kişinin kimlik sorgulaması yapıldı. 5 aranan şahıs tespit edilerek gözaltına alındı.

Uygulama kapsamında araçlara yönelik hareketli ve sabit trafik kontrolü de yapıldı. Eğlence mekânları ve umuma açık alanlar denetlendi.

Denetimlerde 486 araç kontrol edildi ve eksik belgeleri bulunan 49 araç sürücüsüne toplam 89 bin 650 lira ceza kesildi.

Ayrıca denetlenen 90 iş yerinden eksik evrakı bulunan 39 işletme yetkilisine de işlem yapıldı.

# adana # polis # iş yeri # gözaltı # ceza # bin # sorgulama # huzur ve güven uygulaması