Gezgin arıcıların zorlu mesaisi

Kaliteli bal elde etmek için arılarını şehir şehir dolaştıran gezgin üreticiler, “oğul alma” mesaisi başladı. Kırklareli’ne kovanlarını götüren Necdet Tilki, İnece Beldesindeki araziye bıraktığı 250 kovan ile bal üretimi yapıyor. Bir yandan da farklı alanlarda koloniler oluşturan arılarını topluyor.

Türkülerle düşüyorlar yollara… Kovanların olduğu bölgeye ulaşıyorlar. Ardından zor ve yorucu olan iş başlıyor. Arı kolonilerini topluyorlar. Gezginci arıcıların "oğul alma" mesaisi başladı.

Gezgin üreticiler, kaliteli bal elde etmek için arılarını şehir şehir dolaştırıyor. Necdet Tilki, Balıkesir’in İvrindi ilçesinden Kırklareli’nin İnece beldesine kovanlarını götürmüş. Araziye bıraktığı 250 kovan ile bal üretimi yapıyor. Bir yandan da farklı alanlarda koloniler oluşturan arılarını topluyor.

Tilki, komşu arıcıların da yardımıyla arıların kümelendiği ağaç dallarının altına, kovanları bırakarak arıların bu kovanlara girmesini sağlıyor.

Kimi zaman ağaca çıkarak arı kolonilerini bir kova içerisine, kimi zaman çuval içine toplanıyor. Daha sonra arıları kovana bırakılıyor.

Kraliçe arıyla birlikte kovana giren arıları diğerlerinin arasına katıyor. Arıcı Necdet Tilki, böylece arı sayısını artırarak gelecek sezona hazırlık yapıyor.

Tilki, işini aşkla yapıyor.

# arıcılık # kırklareli