Batı Karadeniz'i yine sel vurdu

Batı Karadeniz’de sağanak yağış hayatı olumsuz etkiliyor. Kırmızı kod uyarısı yapılan Kastamonu’da kuvvetli sağanak nedeniyle çay ve dereler taşmaya başladı. Söke Çayının geçtiği İnebolu’da tüm birimler teyakkuza geçirildi, vatandaşlar uyarılıyor. Zonguldak ve Bartın'da da çok sayıda evi su bastı, ulaşım aksadı.

Batı Karadeniz'de etkili olan sağanak yağış, Kastamonu, Zonguldak ve Bartın'da taşkınlara neden oldu.

Kırmızı kod uyarısı verilen Kastamonu’da gece saatlerinde etkisini arttıran sağanak yağış, çay ve dereleri taşırdı.

Metrekareye 300 kilograma yakın yağış düşen İnebolu'da Söke çayı üzerindeki iki köprü sulara dayanamayarak yıkıldı

Söke çayının geçtiği İnebolu merkezinde bazı evlerin alt katları su altında kalıdı. Vatandaşların iş yerlerini açmaması ve giriş kat ile birinci katta oturanların üst katlara çıkmaları istendi.

Çaydan taşan suyun İnebolu Devlet Hastanesi'ni de tehdit ettiği bildirildi.

Sağanak nedeniyle ilçede elektrik kesintisi de yaşanıyor.Kastamonu-İnebolu kara yolunda çökme nedeniyle ulaşıma sağlanamıyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İnebolu'da derenin çok yükseldiğini ve dere boyu bulunan dükkanların açılmayacağını söyledi. Son duruma ilişkin paylaşım yapan Soylu, "Teyakkuz devam ediyor. Ancak İnebolu’da dere çok yükseldi. Valimiz ve tüm birimler çalışıyor. AFAD Başkanımız Yunus Sezer, İnebolu’ya geçiyor" ifadelerini kullandı.

Kastamonu Valiliği de 410 personel, 11 dalgıç, 3 kurtarma botu ve 318 makine ekipmanı, kentin kuzey kesimlerine konuşlandırdı. Ayrıca 112 çağrı merkezinde oluşturulan özel ekip ile, ihbarlar tek elden hızlı bir şekilde koordine edilecek.

Sağanak yağış, Zonguldak’ta da hayatı olumsuz etiliyor. Gökçebey ilçesinde 30'a yakın evin giriş katı sular altında kaldı. Yer yer bir metreyi aşan su seviyesi nedeniyle vatandaşlar evlerinde mahsur kaldı.AFAD ekipleri, botla mahsur kalan vatandaşları kurtardı.

Bartın’da da sağanak nedeniyle bazı evlerin bodrum katını su bastı, ulaşım güçlükle sağlanıyor.

# kastamonu # sağanak # yağış # sağanak yağış # AFAD # oldu # Bartın # İçişleri Bakanı Süleyman Soylu # zonguldak # batı # çay # Batı Karadeniz # son # İnebolu # Kastamonu Valiliği # kırmızı kod