Ümit Özdağ ve ekibi Hatay'a alınmadı

Sığınmacı karşıtlığını körükleyen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, dünyada eşi benzeri olmayacak bir eyleme girişti. Özdağ, Türkiye-Suriye sınırına mayın döşeyeceğini açıklayarak Hatay’a gitti. Bu duyuru üzerine İçişleri Bakanlığı harekete geçti. Hatay Valiliği kararıyla Ümit Özdağ ve Zafer Parti mensupları kente alınmadı. Bakanlık da “kışkırtıcılığa ve tahrike izin verilmemiştir” açıklaması yaptı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, söylediği gibi Reyhanlı’ya gitti. Ancak o mayını döşeyemedi. Hatay Valiliği Özdağ’a izin vermedi. Ümit Özdağ, bırakın mayın döşemeyi Hatay’a bile giremedi.

Özdağ, Hatay’a giderek Türkiye- Suriye sınırına mayın döşeyeceğini Adana’da partisinin il kongresinde duyurdu. Bunun üzerine İçişleri Bakanlığı harekete geçti. Hatay Valiliği, “yabancı düşmanlığı yaparak, kışkırtıcı bir üslupla soysal yaşamı dinamiklere mayın döşeneceği” gerekçesiyle önlem alındığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da 1 gün önce Özdağ ve ekibini uyardı, “seni sınıra yaklaştırmayız” dedi. Öyle de oldu. Ümit Özdağ ve beraberindekiler Hatay’a alınmadı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ’ın meczup olduğunu söyleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Özdağ uluslararası istihbarat örgütlerinin maşası” dedi.

Jandarma Ümit Özdağ’ı Hatay’a almadı. Özdağ, “biz oyuncak mayın döşeyecektik” dedi.

Hatay’a alınmayan Zafer Partisi, sosyal ağlar üzerinden propagandaya devam etti. Kendisine izin verilmediğini söyleyerek Zafer Partilileri Hatay'a çağırdı.

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı sosyal medya hesabından, "Tek güç kaynağı yabancı düşmanlığı olan, iki gündür Hatay sınırına mayın döşeyeceğini söyleyerek kışkırtıcı bir yol izleyen, hayatı yalan ve provokasyondan ibaret birinin bu provokasyonuna, tahrikine izin verilmemiştir" açıklamasını yaptı.

# adana # türkiye # suriye # hatay # süleyman soylu # jandarma # bakan # Partisi # medya # ümit özdağ # kışkırtma # mayın # Zafer Partisi