Irak Ordusu'ndan Sincar'da PKK ile mücadelede kararlılık mesajı

Irak Ordusu’nun Sincar’da PKK varlığına izin vermeyeceği açıklandı. Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı Sözcüsü Tuğgeneral Tahsin Hafaci,"Sincar'ı illegal silahlı yapılardan temizleyeceğiz" dedi.

PKK’nın Irak’ın Sincar bölgesindeki varlığına Irak Ordusu karşı çıkıyor. Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı’ndan Sincar’daki PKK varlığının temizleneceği açıklaması yapıldı.

Ortak Operasyonlar Komutanlığı Sözcü Tuğgeneral Tahsin Hafaci, Musul'a bağlı Sincar'ın ordu kontrolünde olduğunu açıkladı. Hafaci, Sincar’da hiçbir illegal yapının bulunmasına izin vermeyeceklerini söyledi:

- Sincar'ın güvenliğinin tamamından Ortak Operasyonlar Komutanlığı sorumlu ve görevlidir. "Sincar meselesi bizim için önemlidir ve Sincar Anlaşması'nın uygulanmasında ısrarcıyız. Sincar'ın içinde herhangi bir illegal silahlı yapının (PKK) bulunmasına asla izin vermeyiz. Orada Irak ordusu bulunuyor ve Sincar'ın güvenliğini sağlıyor.


Irak- Suriye sınırından PKK teröristlerinin geçişlerine dikkati çeken Iraklı general, "Sincar anlaşmasının uygulanması için merkezi yönetim ile bölgesel yönetimi arasındaki iş birliği sürüyor. Sincar'ı illegal silahlı yapılardan temizleyeceğiz ve bu konuda kararlıyız" diye konuştu.

Irak Meclisi Milletvekili Mahma Halil ise Sincar'daki güvenlik durumunda gerginlik yaşandığını ifade etti:

- Sincar'da defalarca göç yaşandı. Hükümet, Sincar'da yok, bulunmuyor. Sincar'da PKK bulunuyor, silahlı gruplar ve kontrolsüz silah bulunuyor. Bu da güvenlik durumunda gerginliğe yol açtı.


Geçmişte Sincar’da Kaymakamlık da yapan Mahma Halil, "Oradaki yabancıların ve PKK’lıların felakete uğrayan ilçeden çıkması lazım" dedi.

Bağdat ve Erbil yönetimleri, 9 Ekim 2020'deki anlaşması gereği Irak merkezi yönetimi polisine bağlı iki tugay göndermişti.

# pkk # suriye # silah # milletvekili # hükümet # Sincar # bağdat # Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı # erbil # ırak ordusu