Hükümetin NATO adımı Biden cephesini sevindirdi

Hükümetin NATO adımı, ABD Başkanı Joe Biden ve Biden cephesini sevindirdi. Açıklamalar peş peşe geldi. CHP hükümetin kararını alkışladı. İyi Parti NATO ittifakının güçlenmesinden yana olduklarını ilan ederken Deva Partisi de NATO’daki dayanışmanın değerli olduğunu açıkladı.

Hükümet, İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya alınmasına itirazını kaldırdı. Karar, ABD Başkanı Joe Biden, CHP, İyi Parti ve Deva Partisi’ni de sevindirdi.

ABD Başkanı Joe Biden, hükümetin NATO adımını tebrik etti. Biden, “Bu, NATO'nun Finlandiya ve İsveç'e davetinde çok kritik bir adım ve ittifakımızı güçlendirip, kolektif güvenliğimizi arttıracak” dedi.

Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik de NATO’nun genişlemesine önem verdiklerini söyledi. NATO adımını “Güçlü bir kazanım” olarak değerlendirdi.

- Türkiye, NATO’nun genişlemesine önem vermekte, bunun ancak ilkeler dayanışmasıyla ve ilkesel bir işleyişle anlamlı olacağına inanmaktadır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu duruşla Türkiye’nin tezleri temelinde güçlü bir kazanım elde edildi.


Hükümetin kararı Bİden cephesinde sevinçle karşılandı. CHP Dış Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Ünal Çeviköz, iki ülkenin NATO’ya üye olmalarının önündeki engelin kalktığını söyledi. “Ayrıca bu iki ülke Türkiye’nin AB’nin Ortak Güvenlik ve Savunma Politikasına geniş katılımını da destekleyecek” dedi.

CHP'nin ABD Temsilcisi Yurter Özcan'dan hükümetin kararına destek açıklaması geldi. NATO kararıyla ilgili paylaşımda bulunan Özcan, "AKP hükümeti göstermelik veto beyanından vazgeçerek doğru kararı aldı” ifadelerini kullandı.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, NATO adımını partisinin grup toplantısında ele aldı. Akşener, partilerinin birinci önceliğini NATO ittifakının güçlendirilmesi olduğunu söyledi.

- Birincisi, Putin Rusya’sının, saldırgan dış politikasına karşı, NATO ittifakını, olabildiğince güçlendirmekti. 


Akşener, ayrıca " iktidarın herhangi bir somut gelişme olmaksızın attığı bu imza, maalesef, ülkemizin çıkarlarıyla bağdaşmayan bir tavizdir." ifadelerini kullandı.
Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da sosyal medya paylaşımında NATO’da birlik ve dayanışma gösterilmesinin değerli olduğunu kaydetti.

# chp # abd # türkiye # rusya # amerika # erdoğan # İyi Parti # isveç # ali babacan # deva partisi # nato # meral akşener # Biden # joe biden # finlandiya # Ünal Çeviköz