İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan'ı Şam'da Faysal Mikdad karşıladı

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Amir Abdullahiyan, resmi bir ziyaret için Suriye'nin başkenti Şam'a gitti. Abdullahiyan ziyaretinde ülkedeki bazı üst düzey Suriyeli yetkiliyle görüşecek. Abdullahiyan havaalanında Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad tarafından karşılandı.

  İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Amir Abdullahiyan, resmi bir ziyaret için Suriye'nin başkenti Şam'a gitti. Abdullahiyan ziyaretinde ülkedeki bazı üst düzey Suriyeli yetkiliyle görüşecek.

Abdullahiyan havaalanında Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad tarafından karşılandı.

Abdullahiyan, Suriye ziyaretinin bir bölümünün, bölgede iki önemli ülke olmaları ve İran İslam Cumhuriyeti ile önemli ilişkilere sahip olmaları nedeniyle Suriye ve Türkiye arasında barış ve güvenliği tesis etme yolunda bir adım atabilmeyi amaçladığını söyledi.

Abdullahiyan, Şam'a gitmek üzere Tahran'dan ayrılmadan önce yaptığı açıklamalarda, 4 gün önce Türkiye'ye yaptığı ziyaretin devamında Suriye makamlarıyla istişarelerde bulunulması gerektiğini açıkça belirtti.

- Bölgede devam eden değişiklikler var ve İran İslam Cumhuriyeti'nin bölgede her zaman yapıcı bir rol oynamasını ve bölgede yeni bir krizden kaçınmasını sağlamaya çalışmalıyız.
- Suriye ziyaretimin bir diğer kısmı da ikili ilişkileri sürdürmek ve bölgesel ve uluslararası düzeyde var olan çeşitli konularda Beşar Esad ve üst düzey Suriyeli yetkililerle istişare etmek.
# türkiye # iran # suriye # tesis # beşar esad # şam # Suriye Arap Cumhuriyeti # iran islam cumhuriyeti # Faysal Miktad # İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan # Suriye Dışişleri Bakanı