CHP'li Menderes Belediye Başkanı rüşvetten gözaltına alındı

İzmir’in CHP’li Menderes Belediyesi’ndeki yolsuzluk soruşturması belediye başkanı Mustafa Kayalar’a uzandı. Dün başlayan gözaltına alınan 27 kişiye belediye başkanı Kayalar ve meclis üyesi Ertan Güleç de bugün eklendi. CHP’li belediye başkanının bir otelin imar planına aykırı şekilde yapılmasına izin vererek rüşvet aldığı iddia edildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla CHP’li Menderes Belediye Başkanı rüşvetten gözaltına alındı. İzmir’in Menderes İlçesi’nde belediye çalışanlarına yönelik yapılan operasyonun bugünkü ayağında Belediye Başkanı Mustafa Kayalar ve meclis üyesi Ertan Güleç gözaltına alındı.

Mali Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri soruşturma kapsamında haklarında yakalama kararı verilen 28 şüpheliyi gözaltına almıştı. 5’i müdür 28 kişinin gözaltına alındığı soruşturmada şüphelilerin ihaleye fesat karıştırdığı belirtmişti.

Operasyon ile ilgili açıklama yapan Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar ise soruşturmaya konu olan ihalelerinin AK Parti dönemine ait olduğunu açıkladı. Ancak bugün de CHP’li belediye Başkanı Mustafa Kayalar gözaltına alındı. Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar ve meclis üyesi Ertan Güleç’in bir otelin imar planına aykırı şekilde yapılmasına izin vererek 10 milyon lira rüşvet aldıkları iddia edildi.

Gözaltı haberlerinin ardından Menderes Belediyesi Başkanı Mustafa Kayalar, gözaltına alınmadığını ifade vermek için Mali Şube Müdürlüğüne gittiğini açıkladı. Ancak kısa süre sonra Kayalaın gözaltına olduğu anlaşıldı.

Konu CHP Genel Merkez Sözcüsü Faik Öztrak’a sorulmuştu. Öztrak da "Bahsedilen soruşturma ve iddialar AK Parti'li önceki dönem Belediye Başkanı zamanında başlayan araç ve temizlik ihaleleri ile ilgili bir soruşturma. Soruşturma kapsamında gözaltına alınanlar arasında önceki dönem AK Parti'li Belediye Başkanı'nın ve Başkan Yardımcısı'nın akrabaları da var, bunun duyumunu aldım. Şeriatın kestiği parmak acımaz yargının kararını hep beraber bekleyeceğiz” yanıtını vermişti.

# izmir # chp # ak parti # açıklama # operasyon # gözaltı # adliye # belediye # Menderes Belediyesi # Menderes Cumhuriyet Başsavcılığı # Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar