İçişleri Bakanlığı Özdağ'a ceza davası açılmasını talep etti

İçişleri Bakanlığı, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusu yaptı. Özdağ’ın “iç savaş çıkacak” iddialarına dikkat çekilen dilekçede Özdağ'ın yalan, yanlış, yanıltıcı ve provokatif ifadeler kullanıldığı kaydedildi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın “iç savaş çıkacak” iddiası üzerine İçişleri Bakanlığı harekate geçti. Bakanlık, Özdağ hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusu yaptı.

Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünün suç duyurusu dilekçesinde, Özdağ'ın "iç savaş çıkacağı" yönünde iddialarına vurgu yapıldı. Zafer Partisi Genel Başkanının gerçek dışı iddialar ve hayal ürünü ithamlar ortaya attığı kaydedilen dilekçede, devletin organları ve teşkilatları hakkında kamuoyunu olumsuz yönlendirmek ve etkilemek amacıyla dayanıksız, yalan, yanlış, yanıltıcı ve provokatif ifadeler kullanıldığı belirtildi.

Özdağ’ın ithamlarının iletişim araçları sayesinde ciddi algı operasyonları yaptığı ve kamuoyunun yanlış yönlendirildiği ifade edildi. Bakanlığın açıklamalarına rağmen şüphelinin hayal ürünü açıklamalarını sürdürdüğü belirtilen dilekçede Özdağ hakkında resen soruşturma yapılması istendi.

Suç duyurusunda “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama, nefret ve ayrımcılık, iftira, Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama, halk arasında korku ve panik yaratmak" suçlarından Ümit Özdağ’a soruşturma ve ceza davası açılması talep edildi.

# ankara # türkiye # Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı # türk # içişleri bakanlığı # ceza # Partisi # Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ # Zafer Partisi