Menderes’te seçim günü belli oldu

İzmir'in CHP'li Menderes Belediyesi'nde "başkan vekilliği" seçimi 18 Temmuz'da yapılacak. Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılmıştı.

İzmir’in Menderes ilçesinde sular durulmuyor. İçişleri Bakanlığı, yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında CHP’li Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ı görevden uzaklaştırdı. Belediye meclisinin öncelikli gündemi başkan vekilliği seçimi oldu.

İzmir Valiliğinin belediyeye gönderdiği yazıya göre meclis 18 Temmuz Pazartesi günü başkan vekilliği seçimi gündemiyle toplanacak.

CHP’li Belediye Başkanı Mustafa Kayalar ve CHP’li meclis üyesi Ertan Güleç’in görevden uzaklaştırılmasının ardından mecliste CHP’nin koltuk sayısı 15’e düştü. Cumhur İttifakından Ak Parti'nin 8, MHP’nin ise 1 meclis üyesi bulunuyor.

Başkan Vekilliği için CHP grubunda Fatma Ekicioğlu’nun ismi ağır basıyor. Ekicioğlu’nun yanı sıra Mustafa Akın, Gürsel Rüzgar, Hasan Yücel Kara, Erkan Özkan’ın ismi de başkan vekilliği için geçiyor.

AK Parti grubunda başkan vekilliği için en muhtemel adayın Ayşegül Duran Türker olduğu konuşuluyor.

Ak Parti ikinci bir Menemen Vakasının yaşanması için çalışmalarını hızlandırdı. CHP ise bu seçimde fire vermek istemiyor.

Menderes Belediyesi’nde şuan başkan vekilliği görevini vekaleten eski Belediye Başkan Yardımcısı CHP’li Gürsel Rüzgar yürütüyor. Rüzgar Geçtiğimiz aylarda Mustafa Kayalar’ı "kaçak yapılara göz yumduğu”için iki kere Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne şikayet etmişti.

Öte yandan Cumhuriyet Halk Partisi son seçimlerden sonra İzmir belediyelerinde iyi sınav veremedi. Urla Belediyesi'nin CHP'li başkanı Burak Oğuz tutuklandı ve FETÖ üyeliğinden 6 yıl 3 ay hapis cezası aldı.

Menemen'de CHP'den seçilen Başkan Serdar Aksoy, zimmet iddiasıyla tutuklandı ve görevden uzaklaştırıldı. Karaburun Belediye Başkanı CHP'li İlkay Girgin Erdoğan hakkında resmi evrakta sahtecilik ve zimmet suçlamasıyla açılan davalarda 10 yıldan fazla hapis cezası isteniyor.

Bir başka sorunlu Belediye de Gaziemir. CHP’li Belediye Başkanı Halil Arda, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmekten yargılanıyor. Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz'ün de ilçedeki bir manavı mafyaya kurşunlattığı gerekçesiyle 7.5 yıl hapsi isteniyor.

# İzmir # izmir # chp # erdoğan # ak parti # meclis # içişleri bakanlığı # urla # menemen # Temmuz # izmir valiliği # menderes # yolsuzluk # belediye başkanı # son # belediye # foça # gaziemir # Gürsel Rüzgar # Gaziemir Belediyesi # serdar aksoy # urla belediyesi # Burak Oğuz # Halil Arda # Menemen Belediyesi # Karaburun Belediyesi