İstanbul'da uyuşturucu operasyonu: 169 kg uyuşturucu yakalandı

Güvenlik güçleri uyuşturucu tacirlerine göz açtırmıyor. İstanbul'da jandarmanın düzenlediği operasyonda 169 kilogram sentetik uyuşturucu ele geçirildi. Gözaltına alınan 2 zanlı ise tutuklandı.

Güvenlik güçleri uyuşturucu tacirlerine karşı teyakkuz halinde. İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, yurt dışından temin ettiği uyuşturucuyu "torbacı" olarak tanımlanan satıcılara verme hazırlığındaki Ö.A. ve N.Ö'yü takibe aldı. Uzun süren teknik ve fiziki takip sonucunda, şüphelilerin uyuşturucu maddelerin bir kısmını araçla nakledeceği, bir kısmını ise bir evde sakladıklarının belirlendi. Ekipler bunun üzerine Fatih’te belirlenen adres ve nakil yapılacak araca eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda 129 kilogram kristal ve sıvı sentetik uyuşturucu, 40 kilogram kimyasal toz ve sıvı madde, 100 gram eroin ve 2 hassas terazi ele geçirildi. Aramalarda suçtan elde edildiği değerlendirilen 83 bin liraya da el konuldu. Gözaltına alınan Ö.A. ve N.Ö, jandarmadaki işlemlerin ardından sevk edildikleri hakimlikçe tutuklandı.

# istanbul # operasyon # uyuşturucu # İl Jandarma Komutanlığı # fatih # sentetik uyuşturucu