KDHC Luhansk ve Donetsk’in bağımsızlığını tanıdı

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti Rusya ve Suriye'nin ardından Luhansk ve Donetsk'in bağımsızlığını tanıdı.Rusya Devlet Başkanı Putin, NATO'nun doğuya doğru genişleme stratejisine karşı 24 Şubat'ta başlayan askeri harekattan önce Luhansk ve Donetsk'in bağımsızlıklarını tanıdığını belirtmişti.

Ukrayna’nın doğusundaki Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Lugansk Halk Cumhuriyeti'nin bağımsızlığı, Suriye’nin ardından Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti tarafından da resmen tanıdı

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’nin Moskova Büyükelçisi Shin Hong-Chul (Şin Hung Çül), Donetsk’in Moskova Büyükelçisi Olga Makeyeva’ya, ülkesinin, Donetsk Halk Cumhuriyeti’ni resmen tanıdığına dair belgeyi takdim etti. Büyükelçilik, aynı zamanda Lugansk’ın da resmen tanındığına dair bildirim yaptı.

Donetsk’in Moskova Büyükelçisi Makeyeva, iki ülke arasında ilişkilerin arttırılması ve büyükelçilik açılması yönünde çalışmalar başlatılacağını duyurdu.

Donetsk Lideri Denis Puşilin de "Bu diplomasimiz için yeni bir zafer." diyerek, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'ne teşekkür etti. Puşilin, "bu karar, ekonomik alandaki ilişkilerin daha da geliştirilmesinin temeli olacaktır. Etkin ve verimli bir iş birliğinin bizi beklediğine eminim” ifadelerini kullandı.

Batı yanlısı Ukrayna yönetimi ise, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti ile diplomatik ilişkilerini kestiğini açıkladı. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Telegram hesabından yaptığı açıklamada, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’nin tanıma kararına, "her düzeyde çok sert tepki vereceklerini" söyledi.

# rusya # Ukrayna # suriye # batı # karar # moskova # kore demokratik halk cumhuriyeti # Suriye Arap Cumhuriyeti # Donetsk # Zelenski # Lugansk Halk Cumhuriyeti # Donetsk Halk Cumhuriyeti # Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski