Trakya'da ayçiçeği tarlalarındaki 'çayır tırtılına' karşı dron ile ilaçlama sürüyor

Trakya Bölgesi’nin ardından Marmara Bölgesi’ndeki ayçiçeği tarlaları da tırtıl istilası altında. Bölgede ise alarm verildi. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü desteğiyle havadan dronla ilaçlama yapılarak gece-gündüz mücadele ediliyor.

Trakya ve Marmara’da binlerce dekar alanda ekili ayçiçeği tarlaları 'çayır tırtılı' istilasına uğradı Edirne, Tekirdağ, Kırklareli, Çanakkale ve İstanbul’da ayçiçekleri, çayır tırtılı salgınıyla mücadele ediyor.


Bakanlık ve üretici alarma geçti. Ayçiçeğinde tırtıl salgınının verimde büyük kayıplara neden olabileceği değerlendiriliyor.

Bitkinin kökünden başlayarak yaprak ile çekirdek kısmına kadar zarar veren çayır tırtılına karşı Tarım ve Orman İl Müdürlüğü desteğiyle havadan dronla ilaçlama yapılarak gece-gündüz mücadele ediliyor.

Tırtılla havadan mücadeleye geçen hafta başlandı. Çayır tırtılı görülen ekili tarlaların tamamına yakını, kara ekipmanları ve dron hava sistemleriyle ilaçlandı. Kalan bazı alanlarda ise hava aracının kalkmasını engelleyen rüzgarın dinmesi bekleniyor.

# orman # trakya # mücadele # ilaçlama # Ayçiçeği # çayır tırtılı