İstanbul merkezli Bylock operasyonu

Fetullahçı Terör Örgütü’ne İstanbul merkezli operasyon düzenlendi. 8 ilde eş zamanlı yapılan operasyonda Bylock kullanıcısı 42 şüpheli yakalandı.

8 ilde FETÖ üyelerine operasyon düzenlendi. 42 kişi gözaltına alındı.

Operasyon İstanbul merkezli yapıldı. Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 60 şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı FETÖ şüphelilerine operasyon talimatı verdi. İstanbul merkezli olmak üzere Ankara, Düzce, Şanlıurfa, Samsun, Sakarya, Kayseri ve Kocaeli'de belirlenen adreslere yapılan baskınlarda 42 şüpheli yakalandı.

Şüphelilerin, örgütün kriptolu haberleşme uygulaması Bylock kullanıcısı oldukları, haklarında, daha önce yakalanan ve etkin pişmanlıktan faydalanan örgüt üyelerinin ifadelerinin olduğu ve örgüt yöneticisinin talimatıyla Bank Asya’ya para yatırdıkları belirtildi.

Şüpheliler arasında KHK ile meslekten ihraç edilen 6 eski kamu çalışının da olduğu öğrenildi. Bu şüphelilerin FETÖ’nün mahrem ve bölge yapılanması içerisinde faaliyetli oldukları tespit edildi.

Gözaltına alınan 42 FETÖ şüphelisi, sorgulanmak üzere il emniyet müdürlüğüne götürüldü. Firari 18 şüphelinin de yakalanması için de çalışmaların sürdüğü bildirildi.

# istanbul # fetö # operasyon # pyd # terör # şanlıurfa # bylock # mücadele # khk # emniyet