Rusya'nın dost olmayan ülke kararını Türkiye nasıl değerlendirmeli?

Rusya Dost Olmayan Ülkeler listesini güncelledi. Listeye Yunanistan da eklendi. Moskova'nın bu adımı Doğu Akdeniz'de tehditlerle karşı karşıya olan Türkiye için büyük fırsat doğuruyor. Güvenlikte ve ekonomide ortay çıkan fırsatları inceledik. Bu kararı Türkiye nasıl değerlendirmeli?

Rusya bölge dengelerini etkileyecek önemli bir karara imza attı. Moskova, Dost Olmayan Ülkeler listesini genişletti. Listeye Doğu Akdeniz'de kışkırtma girişimleri yapan Yunanistan da eklendi.

Bu adım Doğu Akdeniz'de tehditlerle karşı karşıya olan Türkiye için büyük fırsat doğuruyor. Türkiye'nin Doğu Akdeniz ve Karadeniz politikalarını uyumlu hale getirmesi durumda bölgede Rusya'nın desteğini alacağı öngörülüyor.

Rusya'nın Yunanistan kararını yorumlayan Moskova Devlet Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Perinçek, Türkiye'nin Rusya'nın bu kararını iyi değerlendirdiğinde güvenlik ve ekonomide önemli kazanımlar elde edeceğini vurguladı.

Özellikle güvenlik alanında ciddi avantaj elde eden Türkiye bölgede dengeleri değiştirebilir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin tanıtılması için de yeni durum bir avantaj oluşturuyor.

# türkiye # rusya # yunanistan # türk # doğu akdeniz # akdeniz # yaptırım # moskova # mehmet perinçek # dost olmayan ülke