Türkiye'de sıcak hava dalgası

Türkiye sıcak hava dalgasının etkisine girdi. Serinlemek isteyen vatandaşlar sahillerde yoğunluk oluşturdu. Yurdun birçok kesimi renkli görüntülere tanıklık etti.

Türkiye sıcak hava dalgasının etkisine girdi. Serinlemek isteyen vatandaşlar sahillerde yoğunluk oluşturdu. Yurdun birçok kesimi renkli görüntülere tanıklık etti.

Sıcak hava dalgası yurdun birçok kesimini etkisi altına aldı. İstanbul'da sıcaktan bunalanlar sahillerde akın etti. Hava sıcaklığının 30 dereceyi aştığı kentte, sahillerde yoğunluk oluştu.

Fatih Sarayburnu'nda hafta sonunu fırsat bilen vatandaşlar denize girerek serinlerken, bazıları da kayalıklarda güneşlendi. Ege Bölgesi'nin önemli turizm merkezlerinden Kuşadası ve Didim ilçelerindeki sahiller doldu taştı.

Termometrelerin 40 dereceye ulaştığı Kuşadası'nda sıcaktan bunalan vatandaşlar su parklarında eğlenceli anlar yaşadı. Tekne turlarına çıkanlar ise koylarda yüzme şansını buldu.

Balıkesir'in Ayvalık, Burhaniye, Gömeç ve Edremit ilçelerinin bulunduğu Kuzey Ege sahilleri, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerine çıkması ile tatilcilerin akınına uğradı.

Hava sıcaklığının 5 derece mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Antalya'da da, yerli ve yabancı turistler sahillere akın etti.

Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de de etkili olan sıcak hava günlük hayatı olumsuz etkiledi. Hava sıcaklığının 38 dereceyi bulduğu Adana'da, yoğun olarak kullanılan cadde ve bulvarlar bile boş kaldı.

Benzer görüntüler Mersinde de kameralara yansıdı. Hava sıcaklığı 33, nem oranı da yüzde 61'e ulaşınca çok sayıda cadde ve sokak boş kaldı.

# istanbul # Balıkesir # adana # türkiye # Mersin # antalya # ege # sıcak # yoğunluk # sahil # Hava # Edremit # sıcak hava # çok # renkli görüntüler