Ömer Çelik PKK kışkırtmasına karşı Irak ile işbirliği mesajı verdi

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantı sonrası açıklama Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten geldi. Çelik, Irak'taki saldırıya ilişkin konuştu. Saldırını Türkiye ve Irak arasındaki ilişkileri bozmak adına terör örgütü PKK tarafından yapıldığının açık olduğunu belirtti. Çelik'in gündeminde Tahran'daki Astana Zirvesi, Tahıl Koridoru anlaşması da vardı.

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantı sonrası açıklama Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten geldi. Çelik, Irak'taki saldırıya ilişkin konuştu. Saldırını Türkiye ve Irak arasındaki ilişkileri bozmak adına terör örgütü PKK tarafından yapıldığının açık olduğunu belirtti. Çelik'in gündeminde Tahran'daki Astana Zirvesi, Tahıl Koridoru anlaşması da vardı

Ömer Çelik'in açıklamasının satır başları şöyle:

- Biz geçmişte pek çok provokasyonla karşılaşmış ve deneyimli bir ülkeyiz. Bu konuda TSK'nın sivillere karşı bir eylemde bulunmaması için dünyanın en hassas ordusu olduğunu belirtmek isterim. En zor koşullarda bile TSK bu hassasiyeti göstermiştir. Bu saldırı sonrasında Türkiye'nin hızlı bir şekilde hedef gösterilmesi son derece yanlıştır. Kardeş Irak halkının kendimizden ayırmayız. Huzur ve refah içinde yaşaması için yıllardır mücadele etmekteyiz. Bir hatamız olduğunda da bunu Irak hükümetiyle açıkça paylaşırız. Kullanılan silahtan ve yönteme kadar tipik bir PKK saldırısı olduğu açıktır.
- Tahıl koridoru meselesi Cumhurbaşkanımızın gösterdiği dirayetle çözülmüştür. Rusya- Ukrayna'nın bir araya getirilmesi. Türkiye'nin içinde bunu küçümseyenler oldu. Astana Zirvesi'nin tahıl zirvesinin öncesinde gerçekleşmesi de gıda krizinin çözülmesine ön bir çalışma oluşmasına olanak sağladı. O gün bu eleştiriyi yapanlar, bugün bununla yüzleşmelidir. İdlib'de Münbiç'te çeşitli olaylar olduğunda çözümlerle ilgili olarak çeşitli çatışmalar ve anlaşmazlıklar oldu. Buna rağmen Astana Zirvesi çerçevesinde bunların korunması teşkil edildi ve zirve devam etti. Bütün bu eleştirilere cevap olarak; Astana Zirvesi'nin yaşatılması yönündeki kararlılığımız son derece açıktır.
- Astana görüşmeleri Türkiye, Suriye'nin toprak bütünlüğünden yanadır. Bu konuda da elinden geleni yapmaktadır.
# türkiye # rusya # Ukrayna # ak parti # suriye # Ömer Çelik # idlib # mücadele # cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan # münbiç # son # çok # ak parti sözcüsü # astana zirvesi # tahıl # ak parti merkez yürütme kurulu