Soma maden işçileri özelleştirmeye karşı

Soma maden işçileri Eynez açık ocak bölgesindeki özelleştirmeye karşı Ankara'ya yürüyüşe başladı. Emekçilerin haklı mücadelesine Türkiye Maden İşçileri Sendikası Soma Şubesi de destek verdi.

Soma maden işçileri Eynez açık ocak bölgesindeki özelleştirmeye karşı Ankara'ya yürüyüşe başladı.Emekçilerin haklı mücadelesine Türkiye Maden İşçileri Sendikası Soma Şubesi de destek verdi.

Manisa Soma’da Türkiye Kömür İşletmelerine bağlı Eynez açık ocağının bir bölümünün özelleştirilmesine karşı işçiler harekete geçti. Emekçiler ocağın Yeni Anadolu şirketine devrine karşı günlerce eylem yaptı. En sonunda da Ankara'ya doğru yürüyüşe geçti.

Bin 700 işçiyi temsilen yola çıkan 200 emekçi Kırkağaç mevkiinde jandarma çevik kuvvetin engeliyle karşılaştı. Bölgede durdurulan emekçilerin yürüyüşüne izin verilmiyor.

Madende kalan işçiler ise ocağa iş makinelerini sokmamak için gece gündüz demeden nöbet tutuyor. Emekçilerin haklı mücadelesine Türkiye Maden İşçileri Sendikası Soma Şubesi de destek verdi.

Taleplerinin seslerini duyurabilmek olduğunu söyleyen Türkiye Maden İşçileri Sendikası Soma Şube Başkan Vekili Selçuk Metin, Ulusal Kanal, Aydınlık gazetesi ve Vatan Partisi'ne destektekileri için teşekkür etti.

# ankara # türkiye # vatan partisi # aydınlık gazetesi # maden # soma # Ulusal # türkiye maden işçileri sendikası # kömür # emekçi # meltem ayvalı # eynez