Türkiye Maden-İş Sendikası özelleştirmelere direniyor

Vatan Partisi, Soma’daki özelleştirme girişimine karşı direnen Türkiye Maden İşçileri Sendikası’nı ziyaret etti. Vatan Partisi heyeti, direnen işçilerin yanında olduklarını kaydetti. Görüşmede madenlerin kamu eliyle işletilmesi gerektiği de vurgulandı.

Vatan Partisi, Soma’daki özelleştirme girişimine karşı direnen Türkiye Maden İşçileri Sendikası’nı ziyaret etti. Vatan Partisi heyeti, direnen işçilerin yanında olduklarını kaydetti. Görüşmede madenlerin kamu eliyle işletilmesi gerektiği de vurgulandı.

Soma Ege Linyitleri İşletmesi bünyesinde linyit kömür üretimi yapılan Eynez açık ocak bölgesi özelleştirmek istendi. Özelleştirme girişimine karşı Türk-İş’e bağlı Türkiye Maden İşçileri Sendikası işçileri, direnişe geçti.

Türkiye Maden İşçileri Sendikası:

-Soma kömürü, yüksek kalori, düşük kül ve kükürt oranları ile yerli kömürler arasında en iyi kaliteye sahip kömürdür. Ülkemiz ekonomisine önemli miktarda katma değer yaratmaktadır. Soma huzuru yeni bulmuşken tekrar kaos ortamına gidiyor. Alınan kararın durdurulmasını talep ediyoruz

Vatan Partisi, özelleştirmeye karşı direnen Maden-İş Sendikası’nı ziyaret etti. Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Meltem Ayvalı, Vatan Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Bilal Gürbüz, Vatan Partisi Merkez İşçi Sendika Bürosu Başkanı Hüseyin Karanlık heyette yer aldı.

Vatan Partisi, Sendika Genel Başkanı Nurettin Akçul ile yaptıkları görüşmede özelleştirmeye karşı yanlarında olduklarını vurguladı.

Görüşmede enerji krizinin bütün dünyanın gündeminde olduğu da belirtildi. Vatan Partisi heyeti, kömür gibi enerjide kritik rol oynayan madenlerin kamu eliyle en uygun şekilde değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Maden-İş Sendikası Genel Başkanı Akçul da özelleştirme konusunda Vatan Partisi’ni ayrıntılı olarak bilgilendirdi. Özelleştirmenin olası sonuçlarını anlattı. Görüşmede her zaman işçilerin, sendikaların yanında olan Vatan Partisi’ne güvendiklerini de ifade edildi.

Maden-İş Sendikası, Soma’daki direnişle ilgili de yeni bir açıklama yaptı. Yazılı açıklamada kömür madenlerinin kamu eliyle işletilmesi gerektiği vurgulandı.

Maden-İş Sendikası: 

-Kömürün kamu eliyle üretilmesinden vazgeçmek demek Ege Linyitleri İşletmesinin yok olması, dolayısıyla Türkiye Kömür İşletmelerinin kapanması demektir. Ülkemizin ekonomik durumunu göz önüne alarak kömür ve bileşenleri ile halkımıza ulaştırılan tüm tüketim ürünlerinin daha uygun fiyatlarla ulaşmasını sağlamak için kamu kaynakları ile üretim yapmaktır.
# türkiye # açıklama # vatan partisi # türk # ege # maden # soma # genel başkan # sendika # türkiye maden işçileri sendikası # kömür # meltem ayvalı # linyit # Nurettin Akçul