6-8 Ekim davasına PKK itirafçısının ifadeleri damga vurdu

Selahattin Demirtaş’ın da tutukluğu olduğu 6-8 Ekim olayları davasına PKK itirafçısı Kerem Gökalp’ın açıklamaları damga vurdu. Gökalp’ın anlattıkları, HDP-PKK ilişkisini bir kez daha gözler önüne serdi. Gökalp, PKK’nın eylem talimatının, örgütün sözde Türkiye sorumlusu Kamuran Yüksek aracılığıyla Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a iletildiğini aktardı. PKK elebaşı Duran Kalkan’ın da eylemleri Gara’dan yönettiğini belirtti.

6-8 Ekim terör eylemlerine ilişkin 108 sanığın yargılandığı davada, PKK itirafçısı Kerem Gökalp'ın anlatımları HDP-PKK ilişkisini bir kez daha gözler önüne serdi.

PKK elebaşı Duran Kalkan’ın terör örgütü içerisinde 14 yıl boyunca özel kalemliğini yapan Kerem Gökalp, Selahattin Demirtaş'ın da tutuklu olduğu davada tanık olarak dinlendi. Gökalp, 6-8 Ekim eylemlerinin talimatını Selahattin Demirtaş'a ileten ismin PKK'nın sözde Türkiye sorumlusu Kamuran Yüksek olduğunu söyledi. Gökalp, Kamuran Yüksek’in, Demirtaş’ın Mürşitpınar Sınır kapısında açıklama yaptığı sırada yanında olduğunu belirtti.

PKK itirafçısı Kerem Gökalp, örgüt elebaşı Duran Kalkan'ın da olayları Gara'dan yönettiğini aktardı.

30 Eylül 2014'te beraberindeki HDP heyetiyle Suriye’nin Ayn El Arab kentine giden Selahattin Demirtaş, PKK yandaşlarını sokağa döken ve 37 vatandaşın ölümüne neden olan eylem çağrısını Mürşitpınar Sınır Kapısında yapmıştı. Çağrıyla sokağa çıkan terör örgütü yandaşları Türkiye’yi yangın yerine çevirmiş; 35 ilde, 2’si polis, 37 vatandaş yaşamını yitirmişti. Selahattin Demirtaş ise, kameralar karşısına geçerek, bu şiddet eylemlerine katılanlara teşekkür etmişti.

Siyasi hayatı boyunca Kandil’in sözcülüğünü üstlenen Selahattin Demirtaş, onlarca kez terör soruşturması geçirdi. Hakkında 5 ayrı ilde açılan 12 dava devam ediyor. Demirtaş bu davalarda, "silahlı terör örgütü kurma ya da yönetme", "terör örgütü propagandası yapma", "suçu ve suçluyu övme", "halkın kin ve düşmanlığa alenen tahrik", "suç işlemeye alenen tahrik", gibi pek çok suçtan yargılanıyor.

4 Kasım 2016’da gözaltına alınıp tutuklanan Selahattin Demirtaş hakkında sadece Diyarbakır Başsavcılığı’nca yürütülen terör soruşturması 142 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

# türkiye # pkk # açıklama # diyarbakır # yangın # suriye # çok # Suriye Arap Cumhuriyeti # ayn el arab # kamuran yüksek # mürsitpınar sınır kapısı # diyarbakır başsavcılığı # kerem gökalp # 6-8 Ekim terör eylemleri # PKK elebaşı Duran Kalkan