Vatan Partisi'nden "mezuniyet kepi" açıklaması

Vatan Partisi'nden Üniversitelerin mezuniyet törenlerinde atılan "mezuniyet kepi" ile ilgili önemli açıklama geldi. Partinin Genel Sekreteri Özgür Bursalı, uygulamanın Batı'dan geldiğini festen veya sarıktan hiçbir farkı olmadığını ifade etti. Kepi "papaz kukuletası" olarak tanımlayan Bursalı, Vatan Partisi iktidarında bu uygulamanın üniversitelerden kaldırılacağını vurguladı.

Vatan Partisi binlerce öğrencinin mezuniyet törenlerinde attığı keplerle ilgili açıklama yaptı. Batı'dan geldiği ifade edilen kep "papaz kukuletası" olarak tanımlandı.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yapan Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı, kepin festen veya sarıktan hiçbir farkı olmadığına dikkat çekti:

- Vatan Partisi iktidarında kep denilen bu papaz kukuletalarını üniversitelerden kaldıracağız. 12.yüzyıldan, ABD’den,Avrupa’dan, kiliselerden gelen adetler toplumumuza yabancıdır. Bunun festen veya sarıktan hiçbir farkı yoktur.Burada ideolojik ve kültürel bir tecavüz vardır.


Bursalı, ideolojik bozulmaya karşı üniversitelerde milli ve devrimci kültürü ayağa kaldıracaklarını vurguladı.

- Bu yalnızca bir cübbe-kukuleta meselesi değildir. Batı bunlarla beynimize, ruhumuza işlemeye çalışıyor. İzin vermeyeceğiz. Atatürk döneminde papaz kukuletası var mıydı? Her yeri saran ideolojik bozulmaya karşı üniversitelerde de milli ve devrimci kültürü ayağa kaldıracağız.


Açıklamasında Türk gençliğine çağrı yapan Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı, üniversitelerin de bu uygulamayı reddetmesi gerektiğini vurguladı.

- Türk gençliğine çağrı yapıyoruz; Önümüzdeki mezuniyet döneminde kep atmayalım. Ortaçağa ait, kiliseye bağlılık cübbelerini reddedelim. Modern kıyafetlerimizle mezun olalım. Üniversitelerimiz de bu uygulamayı reddetmelidir. Milli ve devrimci tavır budur.

# abd # açıklama # vatan partisi # milli # türk # batı # Partisi # kilise # medya # mezuniyet # Ortaçağ # kep