Irak'ta, Türkiye ve İran'ı hedef alan saldırılar arttı

Yeni hükümet kurma sürecindeki Irak’ta, Türkiye’yi hedef alan saldırı ve kışkırtma girişimleri arttı. Duhok’taki Türkiye karşıtı provokasyonun ardından bu kez Türkiye’nin Musul başkonlosoluğuna roketli saldırı düzenlendi. Dışişleri Bakanlığı saldırıyı sert bir dille kınadı. Açıklamada, “Ülkemizin haksız şekilde hedef gösterildiği bir dönemde, bu saldırının gerçekleşmiş olması vahim ve düşündürücüdür" ifadeleri kullanıldı.

Irak’ta, Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'na roketli saldırı düzenlendi.

Başkonsolosluk binasının yakınlarına düşen 2 roket çevredeki bina ve araçlarda hasara neden oldu.

Dışişleri Bakanlığı saldırıyı sert bir dille kınadı:

- Saldırıyı en sert şekilde kınıyor ve sorumluların biran önce adalet önüne çıkarılmalarını bekliyoruz. Irak makamlarını diplomatik sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyoruz. Ülkemizin haksız şekilde itham edilerek hedef gösterildiği bir dönemde, Irak makamlarının çağrısı üzerine düzenlenen BM Güvenlik Konseyi toplantısı sırasında bu saldırının gerçekleşmiş olması da vahim ve düşündürücüdür.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan da saldırıya ilişkin açıklama geldi. Açıklamada saldırı kınanırken, “ terörle mücadele konusunda Irak ile iş birliğine hazırız” mesajı verildi:

- Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerden er ya da geç diğer teröristler gibi hesap sorulacaktır. Iraklı kardeşlerimizle terörle mücadele ve sınır güvenliği için işbirliğine hazırız. Teröristlerin tuzaklarını başlarına yıkacak, bölgeyi kana boğma hayalleriyle birlikte onları kazdıkları hendeklere gömeceğiz.


Bölgede ülkelerinin, ABD'ye karşı yakınlaştığı her süreçte Irak benzeri kışkırtmalara sahne oluyor. İran'nın Irak'ta bulunan temsilcilikleri de yakın zamanda benzer saldırılara hedef olmuştu. İran karşıtı göstericilerin ateşe verdiği Kerbela konsolosluğu kullanılamaz hale gelmişti.

Irak'ta yeni hükümet kurulması sürecinde artan saldırıların, Türkiye-İran-Irak yakınlaşması ve bölgesel güç birliğini hedef aldığı yorumları yapılıyor.

# abd # türkiye # iran # saldırı # milli # terörle mücadele # hükümet # mücadele # hedef # musul # başkonsolosluk # Duhok