Kocaeli Belediyesi'nde kamuda tasarruf tedbirleri yok sayıldı

Belediyelerdeki israflar artıyor. İddiaya göre bu kez de Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 142 milyon 207 bin TL ödeyerek 580 araç kiraladı. Belediye 1 Ekim’de teslim alacağı araçları 30 Eylül 2024 tarihine kadar kullanacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 142 milyon 207 bin TL ödeyerek 580 araç kiraladı. Araçlara bu kadar çok bütçe harcanması ise kamuoyunda tepkiye yol açtı.

Cumhurbaşkanı, Erdoğan’ın 30 Haziran 2021 tarihinde, “Kamuda tasarruf tedbirleri” kapsamında yayımladığı genelge ile kamunun araç kiralama ve alımlarında kısıtlamaya gitmişti. Mevcut araçların da 2023’e kadar yüzde 20 azaltılacağı belirtilmişti. .

Haziran 2021’de yayımlanan genelge kâğıt üzerinde bırakıldı. Belediye bütçeleri vatandaşa değil makam araçlarına gidiyor. Genelgeyi yok sayanlar kervanına ise katılım artıyor..

Öte yandan Hazine ve Maliye Bakanlığının verilerine göre, en çok borcu olan belediyeler listesinde Kocaeli birinci sırada.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı ise kiralamanın daha karlı olduğunu belirterek ““Biz bunu satın alma durumunda 580 araç değil belki yedekte 30 araç ile birlikte almamız gerekecek.” dedi

# erdoğan # kocaeli # Haziran # çok # Araç kiralama # kocaeli büyükşehir belediyesi # Kocaeli Büyükşehir belediye başkanı