Çayır tırtılı Trakya'dan sonra Ankara'ya dayandı

Trakya bölgesinde görülmeye başlanan tırtıl istilası Eskişehir'e kadar ulaştı. Türkiye Ziraat Odaları Birliği Ankara İl Koordinasyon Başkanı Sadullah Karaarslan, tırtıl istilasına ilişkin açıklama yaptı. Karaarslan, Çayır Tırtılları ile mücadele için etkin ilaçlama yapılması gerektiğini söyledi.

Çayır tırtılı istilası Trakya'nın ardından Anadolu'ya sıçradı.

Ayçiçeğinden beslenen çayır tırtılı hasat dönemi yaşayan çiftçiyi tedirgin ediyor.

Eskişehir'e kadar ulaşan çayır tırtılı istilasına ilişkin açıklama yapan Türkiye Ziraat Odaları Birliği Ankara İl Koordinasyon Başkanı Sadullah Karaarslan, tırtıl tehlikesinin Ankaraya ulaşmasını beklemediklerini söyledi.

- Çayır tırtılının ayçiçeğinden beslendiği için genelde ayçiçeği olan bölgelere gitmektedir. Şuan Eskişehir’e kadar gelmiş durumda fakat Ankara’da ayçiçeği fazla olmadığı için çayır tırtılının başkente geçeceğini düşünmüyoruz.


Hızlı bir şekilde ilerleyen çayır tırtılı ekinlere zarar veriyor. Yetkililer, en son Eskişehir’de görülen çayır tırtılının farklı şehirlere yayılıp ekinlere zarar verme riskini tartışıyor.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Ankara İl Koordinatörü Sadullah Karaarslan tırtılla etkin mücadele için yapılması ilaçlamanın önemine dikkat çekti:

- İlaçlarımız, özel ilaçlama makinelerimiz ve dronlarımız tırtıl ile mücadele etmeye hazırız. Biz her duruma karşı tedbirimizi aldık.
# ankara # türkiye # trakya # Eskişehir # mücadele # hasat # çiftçi # son # Ayçiçeği