Çin Halk Kurtuluş Ordusu'nun kuruluş yıldönümü Pekin'de kutlandı

Çin, Halk Kurtuluş Ordusu'nun 95. kuruluş yıl dönümünü Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in katılımıyla kutladı.Milli Savunma Bakanlığı, Pekin'deki Büyük Halk Salonu'nda tören düzenledi.

Çin, Halk Kurtuluş Ordusu'nun 95. kuruluş yıl dönümünü Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in katılımıyla kutladı. Milli Savunma Bakanlığı, Pekin'deki Büyük Halk Salonu'nda tören düzenledi.

Aynı zamanda Çin Devlet Başkanı ve Merkez Askeri Komisyonu Başkanı olan Xi'ye törende Li Keqiang, Li Zhanshu, Wang Yang, Wang Huning, Zhao Leji, Han Zheng ve Wang Qishan gibi önde gelen parti ve devlet liderleri katıldı.

Çin Merkez Askeri Komisyonu üyesi, Devlet Konseyi Üyesi ve Savunma Bakanı Wei Fenghe, Xi'nin görevlendirmesiyle, bu vesileyle Halk Kurtuluş Ordusu, silahlı polis ve diğer tüm memurlara ve personele, ÇKP Merkez Komitesi, Devlet Konseyi ve Devlet Konseyi adına tebriklerini iletti.

Halk Silahlı Kuvvetleri'nin gelişimine katkıda bulunan gazi ve kahramanlar ile ordunun örnek teşkilat temsilcilerini saygıyla anarken, savunma ile ilgili bilim, teknoloji ve bilimde görev yapan insanlara da selamlarını iletti.

Ayrıca, ülkenin ulusal savunmasını ve silahlı kuvvetlerini güçlendirme çabalarını durmaksızın destekleyen her düzeydeki Parti komitelerine, hükümetlere ve halk örgütlerine teşekkürlerini dile getirdi.

Wei törende yaptığı konuşmada, "Halk Kurtuluş Ordusu, Çin Komünist Partisi tarafından kurulan halkın silahlı kuvvetleridir" dedi. "Geçtiğimiz 95 yıl boyunca, Çin Komünist Partisi'nin güçlü liderliği altında, Halk Ordusu, Ulusal bağımsızlığın ve halkın kurtuluşunun elde edilmesinde silinmez başarılar elde etti” dedi. 

"Halk Kurtuluş Ordusu ülkenin egemenliğini, güvenliğini ve kalkınma çıkarlarını koruma çabalarını destekledi ve dünyada barış ve huzurun korunmasına büyük katkılarda bulundu" dedi.

Wei, "orduyu güçlendirmek ve ulusal savunma ve silahlı kuvvetlerin modernizasyonunu hızlandırmak için Xi Jinping Düşüncesinin titizlikle uygulanması" çağrısında bulundu.

Ayrıca, "Çin'in uluslararası duruşuna uygun, güvenlik ihtiyaçlarını ve kalkınma çıkarlarını karşılayan, Çin ulusunun gençliğinin büyük ölçüde gençleşmesi için stratejik destek sağlayan güçlü bir ulusal savunma ve güçlü silahlı kuvvetler oluşturmak için çaba gösterilmelidir.''

# polis # çin # milli # Milli Savunma Bakanlığı # destek # Ulusal # savunma # Barış # Xi Jinping # savunma bakanı # çkp # Çin Komünist Partisi # Çin Halk Kurtuluş Ordusu # çin devlet başkanı # merkez komite # li keqiang # wei fenghe