Abdülhamid Han göreve hazır

Abdülhamid Han sondaj gemisi göreve hazır. Mersin'in Taşucu Limanı'nda demirli olan Türkiye'nin 4. hidrokarbon sondaj gemisi 9 Ağustos'ta görevine uğurlanacak.

Abdülhamid Han'ın "Mavi Vatan"daki görevi için hazırlıklar tamamlandı.

Güney Kore'deki Okpo Limanı'ndan yola çıktıktan sonra 19 Mayıs'ta Mersin'in Taşucu Limanı'na ulaşan gemiye bakım, geliştirme ve güncelleme çalışmaları yapıldı.

Ekipmanların yerleştirilmesi, teknik işlemler ve sertifikalandırma çalışmalarının ardından göreve hazır hale getirilen sondaj gemisi, kırmızı-beyaza boyandı. Abdülhamid Han'ın bir yüzeyine de Türk bayrağı işlendi.

Hem teknik donanımı hem de fiziki özellikleriyle "Mavi Vatan"daki filonun "en güçlüsü" olarak görev yapacak Abdülhamid Han, Fatih, Kanuni ve Yavuz'un ardından hidrokarbon arayan filonun 4. üyesi olacak.

Yedinci nesil olmasının yanı sıra 238 metre uzunluğu, 42 metre genişliği ve çift güvenlik sistemiyle öne çıkan gemi, hidrokarbon arama çalışmalarına güç katacak.

Türkiye'nin 4. hidrokarbon sondaj gemisi 9 Ağustos'ta görevine uğurlanacak.

# türkiye # Mersin # türk # gemi # Mavi Vatan # Güney Kore # Ağustos # fatih # yavuz # sondaj gemisi # kanuni # Taşucu Limanı # Okpo Limanı # Abdülhamid Han