Ali Erbaş cemevinde kardeşlik mesajı verdi

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, saldırıya uğrayan Şah-ı Merdan Cemevi’ni ziyaret etti. Karşılıklı dayanışma mesajlarının verildiği ziyarette Türk milletinin provokasyonlara geçit vermeyeceği vurgulandı.

Diyanet İşleri Başkanı kışkırtma saldırıların hedefi olan Cemevlerinden Şah-ı Merdan Cemevi’ni ziyaret etti.

Erbaş, ziyaretinde birlik ve beraberlik mesajı vererek mezhepler arası kardeşliğin bozulamayacağını vurguladı:

- Devletimize, milletimize anlayışı, mezhebi, inancı, ırkı ne olursa olsun hepimiz devletimizin birer onurlu vatandaşı olarak, birlik ve beraberlik içerisinde yaşama noktasında elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.


Cemevi dedesi Kazım Erbektaş ile görüşen Erbaş, dayanışma içinde provokasyonlara geçit verilmeyeceğine dikkat çekti. Erbaş olayın takipçisi olacaklarını söyledi:

- Bu olayların bundan sonra hiç olmaması noktasında bizler elimizden geleni yapıyoruz.


Diyanet İşleri Başkanı, Muharrem ayının ruhuna yakışır bir kardeşlik ile yaşanan üzücü olaya yanıt verileceğini dile getirdi:

- Muharrem ayı bizim için en mukaddes aylarımızdan birisidir. İnşallah 10 Muharrem'de yine birliğimizi, beraberliğimizi göstereceğimiz güzel etkinlikler yapacağız. Cenabıhak, hayırlara vesile eylesin. Bu olayların bundan sonra hiç olmaması noktasında bizler elimizden geleni yapıyoruz.


Saldırı dolayısıyla kendilerine destek veren herkese teşekkür eden Şah-ı Merdan Cemevi dedesi Erbektaş, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın sözlerine desteğini belirtti.

Prof. Dr. Ali Erbaş Cuma hutbesinde Kerbela olayına değinerek, “mezhebi, meşrebi ve düşüncesi ne olursa olsun bütün ümmetin ortak acısıdır.” Dedi

Öte yandan Diyanet İşleri başkanlığından birlik mesajının tüm topluma yayılması adım geldi. Diyanet İşleri Başkanlığı tüm Camiilerde Muharrem ayı ve Kerbela faciasını anlatan hutbe okunacağını duyurdu.

Hutbede "Kerbelâ, mezhebi, meşrebi ve düşüncesi ne olursa olsun bütün ümmetin ortak acısıdır. Allah’a ve Resûlüne iman eden, ehl-i beyte muhabbet besleyen her Müslümanın yürek sancısıdır." denilerek birlik mesajı yinelendi.

Cuma hutbesinde ”Bizler, Kerbelâ hadisesinin hüznünü yaşarken, aynı acıların bir daha yaşanmaması için Kerbelâ’yı ibret nazarıyla okumaya ve ondan dersler çıkarmaya mecburuz.”” ifadelerine yer verildi.

# ziyaret # Diyanet İşleri Başkanı # cemevi # Birlik # Muharrem Ayı # Kerbela # Şah-ı Merdan Cemevi # Kazım Erbektaş # şah-ı merdan # Prof. Dr. Ali Erbaş