Şah-ı Merdan Cemevi’nin dedesi Erbektaş'dan birlik mesajı

Ankara’nın Mamak'ta saldırıya uğrayan Şah-ı Merdan Cemevi’nin Dedesi Kazım Erbektaş, Ulusal Kanal’a konuştu. Erbektaş, saldırının sadece cemevine değil, Alevilerle beraber olanlara da yapıldığını söyledi. Saldırının hedefinde kışkırtma olduğunu işaret eden Cemevi Dedesi Erbektaş, birlik mesajı verdi.

Ankara’da 6 cemevine aynı gün içinde saldırı yapıldı. Bu cemevlerinden ilki Mamak ilçesindeki Şah-ı Merdan Cemevi oldu. Saldırgan, cemevindeki sandalyeleri Cemevinin Dedesi Kazım Erbektaş’ın olduğu tarafa attı:

- Kerbela için tuttuğumuz yas-ı matemlerimiz var Muharrem ayı içerisinde. Bu yas-ı matemimizin birinci günü böyle bir yer böyle bir inanç birliğine saldırmak akıl işi değil. 


Kazım Erbektaş, Ulusal Kanal’a özel açıklamalar yaptı. Saldırının sadece cemevine yapılmadığını söyleyen Erbektaş, bir provokasyon amacı olduğunu işaret etti:

- Çorum olayları, Maraş olayları, Sivas olayları bunların önceden de projeleri vardı. O projenin peşinde çığırdı çıktılar o kitleye saldırıldı. Bunların tamamen amacı, tekrar biz acaba Alevi toplumunu galeyana getiririz de bir yerlere saldırırlarsa biz de oradan bir şey kaparsak düşüncesindeler. Bunun peşinde birileri var.


Şah-ı Merdan Cemevi Dedesi Erbektaş, birlik-beraberlik mesajı da verdi:

- Demek ki biz artık eski şeyleri unuttuk, geçtik. Ama kim olursa olsun hepsi kol kola girerek can baş gibi olduk. Niye geçmiştekilerimizle bir bakacak olursak her aile birbirleriyle sarmaş dolaş oldu. Birbirleriyle kucaklaştı değil mi? Onun için bu olayı yapamayacaklar.


Kazım Erbektaş, cemevinde Kerbela programına devam ettiklerini söyledi, taleplerini dile getirdi. Ziyarete gelenlere de teşekkür etti:

- Biz Kerbela programımıza devam ediyoruz. İsteğimiz şudur ki artık cemevleri resmi statüye kavuşsun.Bizim yanımıza gelerek başta kamu görevlileri, polisler, valiler, kaymakamlarımız, müftüler, bütün partilerimiz A partisi, B partisi ayırt etmiyoruz, bütün sivil toplum kuruluşları, siz gibi medya gazeteciler geldikleri için teşekkür ediyoruz.
# ankara # ulusal kanal # Ulusal # mamak # cemevi # Muharrem Ayı # Kerbela # Şah-ı Merdan Cemevi # Kazım Erbektaş