Pakistan Ankara Büyükelçiliğin'de Keşmir anma töreni yapıldı

Pakistan’ın Ankara Büyükelçiliği, Keşmir gününde anma töreni düzenledi. Büyükelçi Muhammed Syrus Qazi, Hindistan’ın Keşmirlilerin özgürlük ve barış mücadelesini susturamadığını vurguladı. Qazi, Keşmirlilerin kendi kaderlerini belirlemek için kararlı olduğunu da söyledi.

Keşmir günü Ankara’da anıldı. Hindistan’ın Keşmirlileri susturamadığı vurgulandı.

Hindistan, 5 Ağustos 2019’da Keşmir’in özel statüsünü yasalara aykırı şekilde kaldırdı. Keşmir’i işgal eden Hindistan, çocukları kaçırdı. 75 yıldır çözülemeyen Keşmir düğümü, 5 Ağustos’ta başka bir evreye ulaştı.

Keşmir kuşatma günü yıldönümünde Pakistan’ın Ankara Büyükelçiliği’nde anma töreni düzenlendi. Törene Büyükelçi Muhammed Syruz Qazi, Pakistan diasporası üyeleri ve Keşmirliler de katıldı. Büyükelçi Qazi, konuşmasında Hindistan’ın Keşmirlileri susturamadığının altını çizdi:

- İşgalci güç Hindistan şunu düşünmüştür ki, 5 Ağustos 2019’da aldığı eylemler Keşmirlilerin özgürlük ve barış mücadelesini susturacaktır ama bu tamamen başarısız olmuştur.


Büyükelçi Qazi, Keşmirlilerin kendi kaderlerini belirleme haklarını almak için kararlı olduğunu söyledi.

- Keşmirin mücadelesi 5 Ağustos 2019’dan önceki zamanlardan daha güçlü ve canlıdır ve Keşmirliler kendilerine BM, Pakistan ve Hindistan tarafından söz verilmiş olan yasal kendi kaderlerini belirleme haklarını almak için kararlıdır.


Qazi, Keşmir’e Türk desteğinin ve dayanışması için teşekkür etti. Dayanışmanın Hindistan işgalindeki Cammu Keşmir’de ezilen milyonlarca kişi için büyük bir güç kaynağı olduğunu kaydetti.

Törende Pakistan Cumhurbaşkanının, Başbakanının ve Dışişleri Bakanının mesajları da okundu. Mesajlarda, Hindistan’ın yasadışı 5 Ağustos 2019 eylemlerini geri alması istendi. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarında belirtilen adil ve tarafsız bir plebisit düzenlemesi gerektiği de belirtildi.

# ankara # hindistan # türk # Ağustos # pakistan # keşmir # Büyükelçiliği