Kartal Cemevi Başkanı saldırıya uğradı

Alevi Vakıfları Federasyonu İkinci Başkanı ve Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş, evinin önünde saldırıya uğradı. Motosikletli ve kasklı oldukları öğrenilen 2 saldırganın yakalanması için emniyet özel ekip kurdu. Saldırıyı kınayan Vatan Partisi İstanbul İl Başkanı Cem Dikmen, kaos yaratılmak istenildiğine dikkat çekti. Dikmen, "Ülkemizi geçmiş yıllarda olduğu gibi gerçek dışı ayrılıklara ve çatışmalara sürükletmeyeceğiz!" ifadelerini kullandı.

Alevi Vakıfları Federasyonu İkinci Başkanı ve Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş'a evinin önünde saldırı düzenlendi.

Orhantepe Mahallesi’ndeki evinin önünde 2 kişi tarafından saldırıya uğrayan Sarıtaş'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Motosikletli ve kasklı oldukları öğrenilen saldırganların yakalanması için çalışma başlatıldı. Emniyetin özel ekip kurarak olayı çok yönlü araştırdığı belirtildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sarıtaş'ı telefonla arayarak geçmiş olsun dileğini iletti. Soylu'nun, saldırının faillerinin yakalanmasına yönelik soruşturma başlatıldığını, en kısa zamanda yakalanarak adalete teslim edileceğini söylediği kaydedildi.

Saldırıyı kınayan Vatan Partisi İstanbul İl Başkanı Cem Dikmen, kaos yaratılmak istenildiğine dikkat çekti.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Dikmen,Kartal Cemevi Başkanı Sn. Selami Sarıtaş’a yapılan alçak saldırıyı kınıyoruz.Kaos arzulanıyor. Cemevlerine saldırının nedeni budur!Milletimiz kışkırtmalara karşı soğukkanlı olmalı.Ülkemizi geçmiş yıllarda olduğu gibi gerçek dışı ayrılıklara ve çatışmalara sürükletmeyeceğiz!" vurgusu yaptı.

Saldırıyla ilgili açıklama yapan Alevi Vakıfları Federasyonu Başkanı Haydar Baki Doğan da yaratılmak istenen kaosa karşı birlik, beraberlik vurgusu yaptı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya Kartal Cemevi Vakfı Başkanı Selami Sarıtaş'ın evine giderek geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

# istanbul # açıklama # soruşturma # vatan partisi # süleyman soylu # İçişleri Bakanı # istanbul il başkanı # cem dikmen # çok # cemevi # Alevi Vakıfları Federasyonu # Selami Sarıtaş