İstanbul'da Yas-ı Matem programı düzenlendi

Muharrem ayında yapılan kışkırtma girişimlerine karşı birlik ve beraberlik vurguları öne çıktı. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop Tekirdağ'da Yas-ı Matem Oruç Açma Programına katıldı. "Kardeşliğimizi, birliğimizi ve bütünlüğümüzü asla bozdurmayacağız" ifadelerini kullandı. İstanbul Valiliği tarafından düzenlenen programda aynı mesajlar öne çıktı. Halkalı'da Caferider öncülüğünde Evrensel Aşura Merasimi'nde binlerce kişi bir araya geldi. Orada da özel mesajlar verildi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop Tekirdağ'da Yas-ı Matem Oruç Açma Programına katıldı.

Şentop,"Kardeşliğimizi, birliğimizi ve bütünlüğümüzü asla bozdurmayacağız" ifadelerini kullandı.

İstanbul Valiliği tarafından da Yas-ı Matem oruç programı düzenlendi. Şahkulu dergahı dedesi Ali Doğan ve Karacaahmet Sultan dergahı dedesi Celal Çelik dua ettikten sonra oruçlar açıldı.

Programda konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Okay Cemevlerine yapılan saldırıların peşini bırakmayacaklarını ifade etti.

Kartal Cemevi Vakfı Başkanı Selami Sarıtaş'a yapılan saldırı da kınandı.

Öte yandan Caferider'in düzenlediği Halkalı'daki Evrensel Aşura Matem Merasimi'nde binlerce kişi bir araya geldi.

Hz. Muhammed'in torunu Hz.Hüseyin ve 72 yakınının Kerbela'da şehit edilişinin üzerinden tam bin 383 yıl geçti. CAFERİDER öncülüğünde yapılan anma merasimine binlerce kişi matemin simgesi olan siyah kıyafetlerle katıldı.

Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi'nde yapılan etkinlikte konuşan Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

# istanbul # türkiye # Hz. Muhammed # saldırı # cumhurbaşkanı # Tekirdağ # Fuat Oktay # şehit # mustafa şentop # İstanbul Valiliği # Türkiye Büyük Millet Meclisi # Kerbela # Muharrem orucu # Selami Sarıtaş