Bakan Soylu'dan teröre destek veren Amerika'ya eleştiri

13’üncü Büyükelçiler Konferansı Ankara’da devam ediyor. Konferansta konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ABD ve Avrupa’nın terör örgütlerine desteğini sürdürdüğünü vurguladı. Terörle mücadele mesajı veren Soylu, cemevlerinde yaşananlar ve uyuşturucuyla mücadeleye de değerlendirdi. Elçilere seslenen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ise Kıbrıs'ta iki egemen eşit devlet mesajı verdi.

13’üncü Büyükelçiler Konferansı Ankara’da sürüyor. Konferansta konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ABD ve Avrupa’nın terör örgütlerine desteğini sürdürdüğünü belirterek tepki gösterdi:

- Özellikle Suriye kesiminde hem ABD hem Avrupa’nın destekleriyle beraber PKK pyd sdg kendi varlıklarını devam ettirmeye Avrupa’daki meşruiyetlerini devam ettirmeye çalışacaklar bu meşruiyetler teröristlerin artması noktasında devam ettirecekler.


Soylu, terörle mücadelenin kararlılıkla devam ettiğini de vurguladı. Türkiye'de 2018'de 3 bin 867 olan terör örgütü üyelerinin telsiz konuşmalarının, şu anda 29’a düştüğünü kaydetti:

- Türkiye'de 100'e yakın terörist kaldı ama bu hemen her şey bitmiş demek değildir. Meselelere rasyonel bakmalıyız, doğru ölçekle bakmalıyız ve doğru ölçekle devam ettirmeliyiz.


İçişleri Bakanı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Ankara’daki Hüseyin Gazi Cemevi’ne ziyaretini de hatırlattı. Soylu, cemevlerinin yollarını yapmaya kadar birçok talebin karşılandığını belirtti.


Soylu, uyuşturucuyla mücadeleye de değindi. Avrupa’da narko şopların açıldığını söyleyen Soylu, Afganistan’da afyon üretiminin düştüğüne dikkat çekti:

- Afganistan-İran hattından Türkiye'ye giren eroin, afyon miktarında azalma var ve rotayı değiştirdiler. Rotayı Akdeniz hattı üzerinden Avrupa'ya ulaştırmaya çalışıyorlar. Biz bunu nasıl anlıyoruz? Çünkü Avrupa'daki eroin fiyatının yükselmediğini, tam tersi bulunduğu noktadan biraz daha düştüğünü, yani Türkiye üzerindeki yakalamaların çok büyük bir etkisi olduğunu görüyoruz.


13’üncü Büyükelçiler Konferansı’nda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başkanı Ersin Tatar da bir konuşma yaptı. Tatar, Ankara’dan iki devletli çözüm mesajı verdi:

-Bizim yeni anlayışımız ve siyasetimiz, egemen eşitlik ve eşit uluslararası statüyü içermektedir. Devletlerin iş birliğiyle Kıbrıs'ta bir anlaşmaya varabileceğimizi bütün dünya ile paylaşıyoruz. Yeni siyaseti savunmaktan gurur duyuyorum.


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Türkiye’nin Avrupa Birliği ile ilgili yeni bir program başlattığını işaret etti. “Avrupa Birliği’ne üyelik sürecimize gölge düşürecek önerilere açık değiliz” dedi.

-Türkiye’nin de Avrupa’nın bir parçası olarak kıtanın güvenliğine katkı sunma sorumluluğu var. Çünkü “Türkiye Avrupa’dır. Türkiye Avrupa’dır” ile “Yeniden Asya”yı aynı stratejik vizyonun tamamlayıcı unsurları olarak görüyoruz.
# ankara # türkiye # amerika # erdoğan # pkk # cumhurbaşkanı # terörle mücadele # türk # kuzey kıbrıs türk cumhuriyeti # süleyman soylu # avrupa # İçişleri Bakanı # ersin tatar # çok # büyükelçiler konferansı