Kartal Cemevi Başkanı'na saldırıda tutuklama kararı

İstanbul Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş'a yönelik saldırıya ilişkin adliyeye sevk edilen 9 şüpheliden 4'ü tutuklandı. 5'i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Saldırıyı Sarıtaş ile husumeti bulunduğu belirlenen ve aynı derneğe üye olan Naki D.’nin azmettirdiği ortaya çıkarken firari Serkan G.'nin yakalanması için de çalışmalar sürüyor.

Alevi Vakıfları Federasyonu İkinci Başkanı ve Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş'a saldırıyla ilgili 4 kişi tutuklandı.

Sarıtaş, Cuma günü İstanbul Kartal'daki evinin önünde motosikletli 2 kişinin saldırısına uğramıştı.

Olayın ardından Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Saldırganların yakalanması için özel ekip kuruldu.

Kimliği belirlenen şüphelilerden birinin de aralarında olduğu 9 kişi gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen 9 şüpheliden 4'ü tutuklandı, 5'i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Saldırıyı Sarıtaş ile husumeti bulunduğu belirlenen ve aynı derneğe üye olan Naki D.’nin azmettirdiği ortaya çıkarken diğer saldırgan firari Serkan G.'nin yakalanması için de çalışmalar sürüyor.

# istanbul # tutuklama # anadolu adliyesi # sevk # Alevi # cemevi # adli kontrol # Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı # hakimlik # Alevi Vakıfları Federasyonu # Selami Sarıtaş # kartal cemevi