Üst düzey Dışişleri yetkilisi: ''Yunanistan terör yuvası haline geldi''

Yunanistan, terör örgütlerinin transiti değil, yerleştiği ülke oldu. Üst düzey Dışişleri yetkilisinden edinilen bilgiye göre Yunanistan’da yaklaşık 8-10 bin FETÖ’cü bulunuyor. Yunanistan’ın FETÖ ve PKK’yı Türklerin canını yakmak için beslediğine işaret eden yetkililer, terör örgütlerinin Yunanistan’ın başına bela olabileceği uyarısında bulundu.

9 tane ABD üssünün bulunduğu Yunanistan, terör örgütlerinin geçiş noktası değil, hedef ülkesi oldu. Edinilen bilgiye göre terör örgütlerinin güvenli limanı olan Yunanistan’da 8 ila 10 bin arasında FETÖ’cü bulunuyor.

Üst düzey Dışişleri yetkilisinden edinilen bilgiye göre Türkiye, Atina’yı bu konuda uyardı. Yetkililer, Yunanistan’ın FETÖ ve PKK’yı Türklerin canını yakmak için beslediğine işaret etti. “Araları şimdi güzel ama ters bir hareket yaparlarsa başlarına bela olur” ifadelerini kullandı.

DHKP-C, PKK ve FETÖ’yü besleyen Yunanistan, sözde mülteci kampı olan Lavrion Kampı’nda teröristlere örgütsel ve ideolojik eğitim veriyor. Kampın girişinde Birleşmiş Milletler ve Kızılhaç bayraklarının yanında PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın fotoğrafı ve terör örgütün sözde bayrağı asılı olduğu belirtiliyor. Yunanistan’da Lavrion Kampı gibi başka kamplar da bulunuyor.

Terör örgütlerini besleyen Yunanistan’ın Başbakanı Kiryakos Miçotakis’in ABD Kongresi’nde alkışlanması da Türkiye’den tepki toplamıştı. Üst düzey Dışişleri yetkilisi, Miçotakis’in ABD’de alkışlanmasaydı Atina’ya dönemeyeceğini de kaydetti.

# abd # türkiye # fetö # yunanistan # pkk # öcalan # terör # DHKP-C # mülteci # Atina # dışişleri # Kiryakos Miçotakis # Lavrion Kampı