Bahçeli'den Suriye ile işbirliği açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye ile Suriye yönetimi arasında siyasi diyalog kurulmasının ciddiyetle ele alınmaya değer olduğunu vurguladı. Terörle mücadelede iş birliği vurgusu yapan Bahçeli, çatışma değil kucaklaşma mesajı verdi. Suriye Hükümeti ile muhalifler arasındaki barışın tesis edilmesinin önemine de dikkat çeken MHP Lideri, bunun kalıcı çözüm için güçlü bir nefes olacağını belirtti.

Türkiye ve Suriye arasında yeniden başlayan temaslar gündemdeyken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, süreçle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Bahçeli, Türkiye ile Suriye yönetimi arasında siyasi diyalog kurulmasının ciddiyetle ele alınmaya değer olduğuna dikkat çekti:

- Türkiye’nin Suriye konusunda attığı adımlar değerli ve isabetlidir. Bu ülkede yaşayan hiç kimse, kökeni ve mezhebi ne olursa olsun ülkemizin ötekisi veya hasmı değildir. Hepsi kardeşimizdir, aramızda tarihe, kültüre ve inanca dayanan kuvvetli bağlar vardır. Dışişleri Bakanımızın Suriyeli muhaliflerle Esad rejimi arasında barışın tesis edilmesi hususundaki yapıcı ve gerçekçi sözleri kalıcı çözüm arayışlarına güçlü bir nefestir. Bundan hiç kimsenin rahatsız olmasına gerek yoktur.


Terörle mücadelede Suriye ile iş birliği vurgusu yapan Bahçeli, konunun ciddiyetle masaya yatırılması gerektiğini ifade etti:

- Türkiye’nin Suriye ile görüşme düzeyini siyasi diyalog mertebesine çıkarması, bu çerçevede terör örgütlerinin yuvalandıkları her coğrafi alandan işbirliğiyle sökülüp atılması önümüzdeki siyasi gündem konularından birisi olmaya namzettir ve hatta ciddiyetle ele alınmaya değerdir.


Bahçeli, 2023’e kadar tüm komşularla normalleşme atmosferinin hakim olmasının da önemli olduğunu kaydetti. Çatışma değil kucaklaşma vurgusu yaptı:

- 2023’e kadar her alanda ve her komşumuzla normalleşme atmosferinin hakim olması samimi arzumuz ve umudumuzdur.
Üzerinde yaşadığımız geniş coğrafyanın bize söylediği; çatışarak değil kucaklaşarak yaşamanın tek seçenek olduğudur.
Türkiye tarihi müktesebatının yol haritasında mesafe aldıkça, komşularıyla tutarlı, seviyeli, saygılı ve dengeli diyaloglar kurdukça, ne zillete gün doğacak, ne küresel emperyalizm fırsat bulacak, ne de mücavir bölgelerde terör örgütleri tutunacaktır.


Azez'de Türk bayrağının yakılmasına tepki gösteren Bahçeli, amacın kaos çıkarmak ve kriz ortamı yaratmak olduğunu ifade etti:

- KPSS şaibesi, etnik kimlikleri kaşıyan sinsilikler, Moody's isimli derecelendirme şirketinin Türkiye ekonomisi hakkında kuşku uyandırma densizliği ve Azez'de Türk bayrağını yakma şerefsizliği bir kaos planlamasının birbiriyle bağlantılı olaylarından yalnızca bir kısmıdır.))


İç siyasetle ilgili de değerlendirmeler yapan Bahçeli, 6'lı masaya tepki gösterdi. Biden ittifakının emperyalizme taşeronluk yaptığını belirtti.

- Bir masa etrafında toplanıp PKK ve FETÖ’nün senaryolarına gönüllüce boyun eğen altı partinin Türkiye karşıtlığı, milli değerlerimizle kutuplaşması izahı ve ifadesi olmayan bir çarpıklık noktasına ulaşmıştır. Emperyalizme taşeronluk yapan bu partilerin tezvirat ve tefrikaları da tahammül sınırlarını tehlikeli şekilde aşmıştır.
# türkiye # pkk # mhp # açıklama # suriye # devlet bahçeli # terör # türk # esad # Biden