CHP Atatürk'e hakaret eden o kişiyle 'helalleşti''

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözde “Helalleşme” etkinliğinde konuşan kişinin Atatürk ve Türk Milletine hakaretler ettiği ortaya çıktı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi personeli olan Fatma Yavuz’un Türk milletine “Soykırımcı” suçlaması yaptığı da öğrenildi.

CHP’nin yaptığı helalleşme buluşmalarında yeni bir skandal daha ortaya çıktı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul İl Başkanlığı’nın düzenlediği “Helalleşme Buluşması”na katıldı. 28 Şubat mağdurları ile kamudaki işlerinden atılan bir grup vatandaşın katılımıyla yapılan buluşmada CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da yer aldı.

"Başörtülüler CHP'ye katılıyor" algısıyla yapılan programın açılışını İslamiyet'e aykırı söylemleri gerekçesiyle Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan atılan Fatma Yavuz yaptı. Yavuz, konuşmasında Kılıçdaroğlu'ndan helallik istedi:

- Biz de çok hata yaptık. Sizlerin de hayatları mahvoldu. Lütfen siz de bize hakkınızı helal edin.


Fatma Yavuz’un Atatürk ve Türk Milletine hakaretleriyle bilinen bir İstanbul Büyükşehir Belediyesi personeli olduğu ortaya çıktı. Yavuz, sosyal medya paylaşımında Atatürk’ün Kürtlere milliyetçilik sattığını iddia etti:

- Neden ısrarla yazıyorum? Çünkü durumun patolojik bir hal aldığını düşünüyorum. Bu kafa Kürtlerin türküsünü çalıp “Ölürüm Türkiyem”e çevirip hiç utanmadan onunla Kürtlere milliyetçilik satacak kadar hastalıklıdır. Yahu bari benden çaldığını bana geri satma, nasıl bir ahlaksızlıktır bu?


Yavuz’un İBB İnanç Masası biriminde çalıştığı dönemde sosyal medyadan yaptığı başka bir paylaşımında Türk milletine “Soykırımcı” suçlaması yaptığı da görüldü.

- Bu nasıl bir halk böyle? Bir halkın tarihinde en fazla bir, bilemedik iki soykırım olur, bu kadar acımasızca, periyodik nasıl katledilir insanlar? Anlayamıyorum gerçekten.
# istanbul # ibb # chp # sosyal medya # türk # çok # Canan Kaftancıoğlu