Çavuşoğlu'ndan Suriye'de toprak bütünlüğü vurgusu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye ve Suriye ilişkileri ile ilgili yeni bir açıklama yaptı. Suriye'de kalıcı çözümün siyasi çözüm olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, bir kez daha "Rejimle muhalefetin uzlaşması gerekiyor" mesajı verdi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Şam ile siyasi diyalog" açıklamasını da değerlendiren Çavuşoğlu, "Sayın Bahçeli'ye teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye ile diyalog sürecine ilişkin konuştu. Suriye'de kalıcı çözümün siyasi çözüm olduğunu vurguladı.

Suriye'nin sınır ve toprak bütünlüğünü önemsendiğini ifade eden Bakan Çavuşoğlu, "Rejimle muhalefetin uzlaşması gerekiyor" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Şam ile ilişkilerin düzelmesine destek vermesini de değerlendiren Çavuşoğlu, Bahçeli'ye teşekkür etti.

Azez'de Türk bayrağının yakılmaya çalışılmasına da tepki gösteren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Bayrağımıza el uzatanın eli kırılır" ifadelerini kullandı.

Letonya Dışişleri Bakanı Edgars Rinkevics ile ortak basın toplantısı düzenleyen Çavuşoğlu, ikili ticaret hacminin yaklaşık yüzde 50 arttığını söyledi.

# mhp # suriye # devlet bahçeli # bakan # Bahçeli