Vatan Partisi'nin Suriye görüşmesindeki başlıklar neler?

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad ile görüşeceği haberi gündem yarattı. Türkiye, Suriye, İran ve Rusya’nın basınının yanı sıra uluslararası medya kuruluşları da görüşmeyi haber yaptı. Planlanan Perinçek-Esad görüşmenin ana gündem başlıkları da açıklandı.

Türkiye ve Suriye’nin başta PKK/PYD terör örgütleri olmak üzere, bütün yobaz terör örgütlerine karşı ortak mücadelesi, Suriye’nin toprak bütünlüğü ve Türkiye’deki misafir sığınmacıların ülkelerine geri dönmeleri görüşmedeki ana başlıklar olacak.


Türkiye- Suriye temaslarında Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in çözüm için Şam’a giderek Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad ile görüşmesi gündem oldu. Perinçek, Vatan Partili iş insanı Ethem Sancak’ın da bulunduğu bir heyet ile Suriye’yi ziyaret edecek.

Vatan Partisi lideri Perinçek’in Esad’ın daveti üzerine yapacağı ziyaret Suriye’de de gündem yarattı. Ajanslar Türkiye-Suriye yakınlaşmasının yaşandığı dönemde Esad’ın Perinçek ile görüşeceğini ülke kamuoyuna duyurdu. Planlanan Perinçek-Esad zirvesi Rusya ve İran basınında da geniş yer aldı. Batı ajansları da Vatan Partisi lideri ile Suriye Cumhurbaşkanı’nın görüşeceğini abonelerine servis etti. Haberlerde görüşmenin normalleşme sürecinde yapılmasına dikkat çekildi.

Öte yandan Perinçek’in Suriye ziyaretinin ayrıntılarını Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı, Rüdaw haber ajansına anlattı:

- Görüşmelerimizin özü, Türkiye ve Suriye’nin askeri ve ekonomi başta olmak üzere her alanda işbirliğini güçlendirmek olacaktır. Başta PKK/PYD terör örgütleri olmak üzere, bütün yobaz ve gerici terör örgütlerine karşı ortak mücadele, Suriye’nin toprak bütünlüğü ve Türkiye’deki misafir sığınmacıların ülkelerine geri dönmelerini güvenle sağlamak, görüşmelerimizin ana konusu olacaktır. Elbette bu ana başlıklar altında Türkiye ve Suriye işbirliğinin getireceği sonuçlar ve kazanımlar üzerine görüşeceğiz. Türkiye ve Suriye işbirliği, PKK/PYD’ye beyaz bayrak çektirecektir. Onlar aynı zamanda bölgede bir Amerikan kuvvetidir, Amerikan askeridir.



Bursalı “Perinçek AK Parti’ye arabuluculuk yapacak” söylentilerine de yanıt verdi, “Vatan Partisi arabulucu değildir” dedi.


Vatan Partisi bağımsız olarak Suriye devletinin daveti üzerine bu ziyareti gerçekleştirecektir. AK Parti’den bağımsızdır. Vatan Partisi arabulucu değildir. Kendi siyaseti, programları ve Türkiye’nin geleceğine dair sorumluluğu çerçevesinde Suriye’ye gitmektedir. Herhangi bir arabulucu görevi yoktur. Elbette bu ziyaretten Türkiye devletinin de bilgisi vardır, olması da doğaldır.



Doğu Perinçek’in başkanlığındaki heyette Vatan partili iş insanı Ethem Sancak’ın yanı sıra kimlerin olacağı ve ziyaretin ne zaman yapılacağı ise önümüzdeki günlerde açıklanacak.

# türkiye # rusya # Perinçek # iran # pkk # suriye # pyd # vatan partisi # cumhurbaşkanı # ziyaret # Doğu Perinçek # görüşme # batı # beşar esad # şam # Özgür Bursalı # Arabuluculuk # ethem sancak