Hükümetten konut krizine yeni formül

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 50 bin ofisin konuta dönüştürülebileceğini açıkladı. Formül hayata geçirilirse, İstanbul’da 10 bin, Türkiye genelinde ise 40 bin adet yeni konut arzı oluşabilecek.

Salgın, ekonomik kriz ve buna bağlı fahiş kira artışları, konut krizine neden oldu. Konut krizi ve yüksek fiyat artışlarına çare arayan hükümet, yurt genelindeki 50 bin ofisin konuta dönüştürebileceğini duyurdu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, konuyla ilgili çalışmayı sosyal medya hesabından kamuoyuyla paylaştı. Buna göre; ticari konut parsellerinde yer alan iskân almış veya henüz inşa aşamasında olan ofis kullanımlı bağımsız bölümlerin, parseldeki toplam “Konut Kullanımı” yüzde 80’i geçmeyecek şekilde konuta dönüşebilmesine imkân sağlanacak.

Bakanlığın yaptığı araştırmaya göre, Türkiye genelinde, yüksek fiyatlar nedeniyle satılamayan veya kiralanamayan 4 milyon metrekare ofis bulunuyor. Bunların, 1,5 milyonu ise İstanbul’da yer alıyor.

Konuta dönüştürülmeye elverişli ofislerin dönüşmesi durumunda, 2023 Temmuz ayına kadar İstanbul’da 10 bin, yurt genelinde 40 bin adet yeni konut arzının oluşturulması hedefleniyor.

# istanbul # türkiye # fiyat # Murat Kurum # ofis # Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı # konut krizi