EYT'lileri de ilgilendiren torba yasa Ekim başında netleşecek

Milyonlarca vatandaşın beklediği kamudaki personel sorunlarını çözecek torba yasa ile ilgili hazırlıklar başladı. Torba kanunun Ekim ayında Meclis'in açılmasıyla gündeme gelmesi bekleniyor. Teklifin içinde çözüm bekleyen birçok konu olacak.

AK Parti, Emeklilikte Yaşa Takılanlar, sözleşmeli personelin kadro konusu ile ilgili çalışma grupları oluşturuyor. Bir yandan da vatandaşın talepleriyle ilgili torba yasa hazırlığı yapılıyor.

Sabah gazetesinin haberine göre birçok kesimi ilgilendiren çalışmaların tamamlanıp torba yasa taslağı şeklinde Ekim başında gündeme gelmesi bekleniyor. Meclis açılana kadar bu süre zarfında konuların olgunlaştırılıp yasaya eklenmesi bekleniyor.

Torba yasada özellikle 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile taşerondan kadroya geçen yaklaşık 700 bin sürekli işçinin yer değiştirme konusunun yer alması bekleniyor. Kadroya geçemeyen ve sayıları 42 bini bulan ve çoğunluğu şoför kadrosundaki personelin kadro sorununun da teklifte bulunması öngörülüyor.

Belediye şirketlerindeki taşerondan kadroya geçen personelin sorunları, eş durumundan değişiklik, emeklilik gibi sorunların da torba yasada bulunacağı dillendiriliyor.

Toplumun değişik kesimlerinden gelen talepler de değerlendiriliyor. AK Parti milletvekilleri, sahada aldıkları talepler ve vatandaşın çözüm beklediği konuları ele alıyor. Bunlar arasında Sosyal Güvenlik Kurumu ile ilgili borçlanma ve tescil konularının yer aldığı da belirtiliyor.

# sosyal güvenlik kurumu # Emeklilikte yaşa takılanlar # eyt # torba yasa # sözleşmeli personel