Ordu’da mevsimlik tarım işçilerinin zorlu mesaisi sürüyor

Doğu ve Güneydoğu illerinden fındık hasadı için Ordu’ya giden mevsimlik tarım işçileri yoğun mesai yapıyor. 15 bin mevsimlik tarım işçisi, kentin 4 ilçesinde belirlenen konaklama yerlerinde çadırlarını kurdu. Gün boyunca harıl harıl çalışan emekçiler, ekim sonunda evlerine dönecek.

Kimi çocuklarını okutabilmek kimi de ameliyat parasını biriktirebilmek için yollara düştü. Doğu ve Güneydoğu illerinden fındık hasadı için Ordu’ya gittiler. Şimdilerde 15 bin mevsimlik tarım işçisi yoğun mesai yapıyor.

Tarım işçileri, Ordu Valiliğince Altınordu, Fatsa, Perşembe ve Ünye ilçelerinde belirlenen konaklama yerlerinde çadırlarını kurdu.

Sabah erken saatlerde bahçelere giden işçiler, günlüğü 250-300 liradan fındık hasadı yapıyor. Çadırda kalan aile üyeleri ise gün boyunca temizlik ve yemek hazırlığı gibi işlerle uğraşıyor.

Geçimlerini sağlamak için yılın 6 ayını evlerinden uzakta geçiren aileler, ekim sonunda evlerine dönüyor.

Mevsimlik tarım işçilerinin çocukları ise ebeveynleri çalışırken eğitici faaliyetlere katılıyor. "Çocuk İşçiliğinin Fındıkta Önlenmesi Projesi" kapsamında görevlendirilen öğretmenler çocuklara eğitim veriyor.

İşçiler ve aileleri, İl Sağlık Müdürlüğünün görevlendirdiği ekipler tarafından da düzenli olarak sağlık kontrolünden geçiriliyor.

# ordu # eğitim # hasat # fındık # altınordu # doğu ve güneydoğu