Merdiven ve asansör çilesi İstanbullular’ı bezdirdi

Merdiven ve asansör çilesi İstanbullular’ı bezdirdi. Özellikle yaşlı, çocuklu ve engelli vatandaşlar; metro, tramvay ve metrobüs duraklarında uzun zamandır çalışmayan asansör ve yürüyen merdivenler nedeniyle istanbul Büyükşehir Belediyesi'ne tepkili.

Özellikle yaşlı, çocuklu ve engelli vatandaşlar; metro, tramvay ve metrobüs duraklarında uzun zamandır çalışmayan asansör ve yürüyen merdivenler nedeniyle istanbul Büyükşehir Belediyesi'ne tepkili.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı metro, tramvay ve metrobüs duraklarında çalışmayan yürüyen merdivenler ve asansörler, İstanbulluların tepkisine neden oluyor.

İstanbul’un en yoğun ulaşım noktaları başta olmak üzere toplam 153 yürüyen merdiven, 28 asansör ve 5 yürüyen bant uzun süredir çalışmıyor.

İBB yöneticileri yapılan israflarla gündeme gelirken o israf harcamalarının faturası vatandaşa kesildi. İBB’den yapılan açıklamaya göre yürüyen merdiven ve asansörler “tasarruf, arıza, revizyon, güvenlik ve ihtiyaç fazlası gerekçesiyle” çalıştırılmıyor. Anadolu Ajansı'nın paylaştığı bilgilere göre çalıştırılmayan asansör ve yürüyen merdivenlerin tam listesi ise şöyle.

İstanbul'da en çok yolcu sirkülasyonunun yaşandığı Yenikapı-Hacı Osman metro hattında 48 yürüyen merdiven, 10 asansör ve 5 yürüyen bant çalışmıyor.

M4 Kadıköy-Tavşantepe metro hattında 37 yürüyen merdiven ile 2 asansör çalışmıyor. M1B Yenikapı-Kirazlı metro hattında 1 asansör ile 2 yürüyen merdiven de uzun süredir hareket etmiyor.

M3 Kirazlı-Başakşehir/ Metrokent hattında 1 asansör ile 14 yürüyen merdiven çalışmazken Anadolu yakasında oturanların vazgeçilmezi olan Üsküdar- Çekmeköy hattının Kısıklı İstasyonu'nda 2 asansörün yanı sıra Altunizade'de 6, Dudullu'da 4, Altınşehir'de 2, Bulgurlu, Çarşı ve Necip Fazıl'daki 1'er yürüyen merdiveninin de çalışmadığı tespit edildi.

M7 Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı'nda ise 5 asansör, 11 yürüyen merdiven çalışmıyor. M9 Bahariye-Olimpiyat metro hattının Olimpiyat İstasyonu'nda 9 yürüyen merdiven ile 2 asansör çalışmıyor. Ziya Gökalp Mahallesi durağında da 8 yürüyen merdiven hizmet vermiyor.

M6 Levent-Boğaziçi Üniversitesi/Hisarüstü metro hattında 1 yürüyen merdiven ile bir asansörün arızalı olduğu görüldü. Topkapı-Mescid-i Selam tramvay hattında çalışmayan 3 asansör en çok engellileri mağdur ediyor.

44 duraklı Beylikdüzü- Söğütlüçeşme metrobüs hattının hemen her durağında vatandaşlar yürüyen merdivenleri adımlamak zorunda kalıyor.

İstanbulluların tepkisini çeken bu manzaranın ne zaman sona ereceği ise bilinmiyor.

# istanbul # ibb # ekrem imamoğlu # çok # asansör # merdiven # hacıosman