Perinçek'ten TÜSİAD'a ABD yaptırım tehdidi tepkisi

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, gündemle ilgili önemli açıklamalar yaptı. ABD Hazine Bakanlığının gönderdiği "Rusya ile ticarete yaptırım tehdidi mektubuna tavır almayan TÜSİAD'a tepki gösterdi. Serbest piyasayı savunan TÜSİAD'ın ABD'ye boyun eğdiğini söyleyen Perinçek, "ABD'nin kölesi olursanız, ekonomiyi batırırsınız" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun S-400 açıklaması için "Kılıçdaroğlu NATO'nun fedaisidir "diyen Perinçek, Suriye ziyareti ile ilgili yeni açıklamalar yaptı.


TÜSİAD, Biden yönetiminin Türk şirketleri, yaptırım uygulanan Ruslarla çalışmama konusunda uyardığı mektubu doğruladı.

ABD'nin tehdidine karşı tepki göstermeyen TÜSİAD, mektubun ilgili Bakanlıklarla paylaşıldığını belirtti. Gündemle ilgili önemli açıklamalar yapan Vatan Partisi Doğu Perinçek, TÜSİAD'ın ABD 'ye boyun eğdiğini söyledi.

Net bir tavır koymadığı için TÜSİAD'a tepki gösteren Perinçek, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne milli duruş sergilemesi için çağrı yaptı.

Vatan Partisi Lideri iç siyasetle ilgili değerlendirmeler yaptı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun S-400 ile ilgili ifadelerini eleştiren Perinçek, Kılıçdaroğlu NATO fedaisidir "dedi.

NATO'nun Türkiye'nin düşmanı olduğunu vurgulayan Perinçek, hükümeti de eleştirdi. Türkiye'nin NATO'dan çıkacağını kaydetti.

Perinçek'e İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Türkiye'de Soros'un kurduğu partiler var açıklaması da soruldu. Perinçek, İYİ Parti'yi işaret etti.

Vatan Partisi Lideri Doğu Perinçek, Şam ziyaretiyle ilgili de yeni açıklama yaptı. Heyette sadece partili üyelerin değil Türkiye'ye hizmet etmiş üst düzey yetkililerin de olduğunu söyledi. Görüşmenin olmayacağı iddialarının gerçek dışı olduğunu vurguladı.

Türkiye- Rusya dostluğuna dikkat çeken Perinçek, suikast sonucu hayatını kaybeden Darya Dugina'nın ABD tarafından hedef alındığını söyledi.

# chp # abd # türkiye # rusya # amerika # Perinçek # suriye # vatan partisi # milli # ekonomi # ticaret # türk # tehdit # Doğu Perinçek # nato # Biden # tüsiad # dugina