Erdoğan ile Filistin Devlet Başkanı Abbas arasında kritik görüşme

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ı Ankara'da ağırladı. İki lider, ortak açıklama yaptı. Erdoğan, İsrail ile normalleşme adımları kapsamında atılan adımların Türkiye'nin Filistin davasına desteğini hiçbir şekilde değiştirmeyeceğini vurguladı. Erdoğan, Türkiye'nin, iki devletli çözüm önerisini bir kez daha dile getirdi.

Filistin lideri de konuşmasında, İsrail’in saldırılarının vakit kaybedilmeden durması gerektiğini vurgulayarak, çözümün iki devletli anlayışın kabul edilmesi olduğunu belirtti:

- Filistin halkıyla dayanışmamızı, Filistin davamızı en güçlü şekilde sürdürüyoruz.


Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Filistin Devlet Başkanı Mahmud AbbasAnkara'da ağırladı. Beştepe'de düzenlenen resmi törenin ardından iki lider baş başa ve heyetler arası görüşme yaptı.


Görüşmelerin ardından Erdoğan ve Abbas kameraların karşısına geçerek ortak açıklama yaptı. Erdoğan, konuşmasında İsrail ile normalleşme sürecinin Türkiye'nin Filistin davasına desteğini hiçbir şekilde değiştirmeyeceğini vurguladı. Cumhurbaşkanı, çözümün iki devlet anlayışı olduğunu vurguladı.

- İsrail ile ilişkilerimizde atılan adımlar Filistin davasına desteğimizi hiçbir şekilde azaltmayacaktır. Türkiye iki devletli çözümü her platformda savunmaktadır.


Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas da, İsrail’in saldırılarının daha fazla vakit kaybedilmeden durması gerektiğini ifade etti. Filistin lideri Abbas da iki devletli çözüme dikkat çekti:

- İki devletli çözüm önemli. Burada önemli olan ülkelerle temasa geçeceğiz. Ve iki devletli çözümü destekliyor musunuz, desteklemiyor musunuz, meselesini gündeme getirerek, amacımız 1967 sınırlarında başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin Devleti'nin kurulmasını sağlamak olacaktır.
# ankara # türkiye # erdoğan # milli # cumhurbaşkanı # türk # cumhurbaşkanı erdoğan # filistin # Dışişleri Bakanı # recep tayyip erdoğan # külliye # Mahmud Abbas # mahmut abbas