Büyük Taarruz'un ilk kez yayımlanan görüntüleri

Türk Tarih Kurumu (TTK) tarafından Büyük Taarruz ve Başkomutan Meydan Muharebesi'nin 100'üncü yıl dönümünde hazırlanan "Milletin Azmi" belgeselinde, bazı birliklerin intikal ve Mustafa Kemal Atatürk'ün Şehit Sancaktar Mehmetçik Anıtı açılışındaki görüntüleri ilk kez yayımlandı.

  Türk Tarih Kurumu ( TTK) tarafından Büyük Taarruz ve Başkomutan Meydan Muharebesi'nin 100'üncü yıl dönümünde hazırlanan "Milletin Azmi" belgeselinde, bazı birliklerin intikal ve Mustafa Kemal Atatürk'ün Şehit Sancaktar Mehmetçik Anıtı açılışındaki görüntüleri  ilk kez yayımlandı.

Kapsamlı arşiv çalışmasına dayanan belgeselde, bir kısmı ilk defa kullanılan video görüntüleri eşliğinde, Büyük Taarruz öncesinde yapılan hazırlıklar, Türk komuta heyetinin stratejik hamleleri, halkın mücadeleye katkıları anlatıldı.

Taarruz öncesinde diplomasi, sağlık, lojistik, askeri birliklerin eğitimi alanlarında yürütülen politikalara yer verilen belgeselde, mücadelenin cephe hattıyla sınırlı olmadığı, cephede verilen mücadeleyi destekleyecek diğer alanlarda da zorlu bir savaşın verildiği vurgusu yapıldı.

Büyük Taarruz boyunca cephede yaşanan gelişmelerin üç boyutlu haritalar üzerinde anlatıldığı belgesel film, TTK'nin sosyal medya hesapları üzerinden kamuoyuyla paylaşıldı.

# Mustafa emal atatürk # türk # şehit # ilk # ttk # arşiv # Türk Tarih Kurumu # sancaktar # büyük taaruz