Doğu Perinçek'ten Gülşen Çolakoğlu'nun sözlerine tepki

Şarkıcı Gülşen'in Nisan ayında verdiği bir konserde İmam Hatiplileri hedef alan sözleri tepki çekti. Şarkıcının sözlerine tepki gösteren Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, "İmam Hatipliler bu memleketin değerli evlatlarıdır. İmamlarımıza, hatiplerimize ve din adamlarımıza yönelik her türlü hakareti kınıyoruz ve kabul etmiyoruz."dedi. Diyanet İşleri Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve AK Parti yönetiminden de şarkıcıya tepki açıklamaları geldi.

Daha önce sahneye çıktığı kıyafetler ve " LGBT" yozlaşmasına verdiği destekle toplumun tepkisini çeken şarkıcı Gülşen, bu kez de İmam Hatiplileri hedef alan ifadeler kullandı.

Nisan ayında verdiği bir konserde kullandığı, " İmam Hatip'te okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor" ifadeleri büyük tepki topladı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, şarkıcı Gülşen Bayraktar Çolakoğlu hakkında, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan resen soruşturma başlattı.

Şarkıcının açıklamalarına tepkiler peş peşe geldi. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, "İmam Hatipliler bu memleketin değerli evlatlarıdır. İmamlarımıza, hatiplerimize ve din adamlarımıza yönelik her türlü hakareti kınıyoruz ve kabul etmiyoruz." ifadelerini kullandı.


Milli Eğitim Bakanlığı şarkıcının hakaret içeren sözlerinden dolayı hukuki süreç başlatıldığını bildirdi. Gülşen'in "İmam hatip liselerini itham ederek bu camiaya yönelik hakaret ve iftira içeren sözlerinden dolayı kınandığı" belirtildi.

Gülşen'e AK Parti' ve Diyanet İşleri Başkanlığından tepki geldi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik "Nefret üretmek bir sanat dalı değildir. Nefret yaymak bir sanatçı faaliyeti değildir" açıklaması yaptı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş da "En zor zamanlarında bile milletimizin sahip çıkıp bağrına bastığı, hayra çağırmak, iyiliği yaymak ve kötülüğü ortadan kaldırmak için kurulan ve 70 yıldır bu gayeye önder olan imam hatip okullarına ve mensuplarına hakaret edilmesi kabul edilemez." diyerek ifadeleri kınadı.

Bir tepki açıklaması da Türkiye Gençlik Birliği'nden geldi. TGB'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada "Şarkıcı Gülşen'in rezil ifadelerini kabul etmiyoruz! İmam Hatipli arkadaşlarımız ve İmam Hatip mezunları ülkemizin erdemlerini taşır." paylaşımı yapıldı.

# istanbul # türkiye # Perinçek # soruşturma # vatan partisi # Doğu Perinçek # lgbt # imam hatip # gülşen # perinçek açıklama # perinçek aydınlık # Gülşen son dakika # gülşen imam hatip lisesi # gülşen imam hatip # gülşen ne demiş # gülşen imam hatip konuşması # gülşen twitter # gülşen açıklama # şarkıcı gülşen